Verkkouutiset

IS: Venäjä organisoi pakolaisvirtaa Norjaan – ”täyden palvelun paketti” 350 dollaria

Pakolaisvirtaa organisoiva keskus vaikuttaa toimivan yhteistyössä Venäjän turvallisuus- ja maahanmuuttoviranomaisten kanssa, kertoo Ilta-Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän puolella Nikkelissä tapahtumia seuraamassa olleen Ilta-Sanomien toimittajan mukaan Servenoje Sijanie -hotelli on ”pakolaisvirran” organisointikeskus. Keskus vaikuttaa toimivan tiiviissä yhteistyössä Venäjän turvallisuus- ja maahanmuuttoviranomaisten kanssa.

IS:n toimittaja jututti yli kolmeakymmentä ihmistä tai seuruetta, joista suurin osa puhui vähintäänkin auttavaa venäjää. Valtaosa ainakin kyseisenä päivänä liikkeellä olleista ihmisistä oli asunut Venäjällä jo vuosia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Pakolaiset” kertoivat maksaneensa salakuljettajille 350–500 dollaria henkilöä kohden täyden palvelun paketista, johon sisältyi bussikuljetus Murmanskista Nikkeliin. Sieltä paikan päälle tilatut minibussit kuljettivat matkalaiset Norjan rajalle, jossa heille oli järjestetty polkupyörät.

Hotellin johtaja apulaisineen järjesteli turvapaikanhakijoille täyden palvelun paketteja Venäjän maahanmuuttoviranomaisten silmien alla.

Viranomaiset kertoivat, ettei heillä ole oikeutta estää Venäjältä poistumista, jos poistujilla on maasta poistumisen ehdot täyttävät dokumentit kunnossa.

IS:n mukaan ihmisvirta Venäjältä Norjaan on liian hyvin organisoitua tapahtuakseen ilman Kremlin ylimmän johdon siunausta.

Turvapaikanhakijoiden käsityksen mukaan raja Suomeen on kiinni, eikä sinne kannata yrittää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)