Verkkouutiset

Venäjän ydinsukellusvene Kuubassa. / X

Evp-upseeri: Tätä Venäjän laivaston poikkeuksellinen liike tarkoittaa

Kreml pyrkii lähettämään Yhdysvalloille viestin omista sotilaallisista kyvykkyyksistään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neljä Venäjän laivaston sota-alusta saapui viime viikolla Kuubaan sotaharjoituksiin. Mukana oli fregatti ja ydinsukellusvene.

Vierailu on nähty Kremlin pyrkimyksenä osoittaa sotilaallista voimaansa lännelle vastavetona Ukrainalle annettuun tukeen. Havannanlahteen saapuneet alukset olivat vain noin 145 kilometrin päässä Yhdysvaltain Floridan rannikosta.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagonin tiedottaja sanoi maan ottavan poikkeuksellisen toimen vakavasti. Harjoituksia ei kuitenkaan pidetä uhkana Yhdysvalloille.

Kuuban puolustusministeriö sanoi BBC:n mukaan, ettei venäläisaluksilla ollut mukanaan ydinaseita. Venäläismiehistöjen mukaan epävirallinen vierailu antoi miehistöille mahdollisuuden ”tutustua paikallisiin nähtävyyksiin”.

Yhdysvaltain ilmavoimien eversti evp. Cedric Leightonin mukaan Kreml pyrkii lähettämään vierailulla Yhdysvalloille viestin, että Venäjällä on sotilaallista läsnäoloa myös läntisellä pallonpuoliskolla.

– He tekevät tämän vastauksena sille, että annoimme Ukrainalle oikeuden käyttää asejärjestelmiämme iskuissa Venäjän maaperällä, Cedric Leighton sanoo CNN:lle.

Kuubaan saapunut fregatti Amiraali Gorshkov on varustettu häiveominaisuuksilla. Vuonna 2018 käyttöönotettu alus lukeutuu Venäjän moderneimpiin. Se voidaan varustaa 3M-14 Kalibr -risteilyohjuksilla ja hypersonisilla Zircon-ohjuksilla. Sama pätee K-561 Kazan -sukellusveneeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)