Verkkouutiset

Valtiovarainministeriön ennusteen mukaan talouden kasvu pysyy hitaana. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ennuste valtion alijäämästä on karu

Sami Pakarisen mukaan Suomen on saatava kasvusta kiinni.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeriön (VM) tuoreen talouskatsauksen mukaan Suomen velkaantuminen yhä kiihtyy.

– Tuore VM:n ennuste valtion alijäämästä on karu, vaikka sen korjaamiseksi on tehty paljon toimia viimeisen vuoden aikana, toteaa Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja, ekonomisti Sami Pakarinen viestipalvelu X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus on sopinut yhteensä yhdeksän miljardin euron sopeutuksesta, jolla vahvistetaan julkista taloutta.

Valtionhallinnon rahoitusasema heikkenee kuitenkin ennustejakson alussa hitaan talouskasvun aiheuttaman heikon tulokehityksen seurauksena ja vuonna 2025 investointimenojen ja hyvinvointialueiden rahoitustarpeiden kasvun myötä.

Vuodesta 2026 lähtien rahoitusasema kohenee sopeutustoimien takia ja on vuonna 2028 2,4 prosenttia alijäämäinen suhteessa bruttokansantuotteeseen.

– Suomen on nyt saatava kasvusta kiinni. Luottamuslaman selättäminen on olennaista. Ruotsi näyttää esimerkkiä. Eteenpäin, Sami Pakarinen kannustaa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)