Eurooppa oli koolla Helsingin Itä-Pasilassa Messukeskuksessa keskiviikkona ja torstaina. European People's Party

”Komissaari nöyryytettiin” – maailmalla outoja juttuja Suomen superkongressista

Tiedotusvälineet uutisoivat mittavasti EPP:n Suomen-kokouksesta.

Lukuisissa tiedotusvälineissä maailmalla on kerrottu perusuutisia Euroopan kansanpuolueen Helsingin kongressista ja kärkiehdokkaan valinnasta EU-komission johtoon. Suosittuja ovat myös oman maan kärkipoliitikkojen Suomen-matkan uutisoinnit, kuten Kreikan Kathimerinissä.

Malta Today kirjoittaa paikallisen mepin Roberta Metsolan vaatineen kongressissa vahvempia Eu-rajoja. Metsolan sukunimi tulee hänen suomalaiselta aviomieheltään.

Eksoottisempaa uutisointia on muun muassa Britannian Expressissä otsikolla ’Kukaan ei kuuntele!’ EU-päällikkö Barnier JÄTETTIIN HUOMIOTTA puheensa aikana ja JOPA Merkel ’käveli pois’.

Brittilehden sävyä Michel Barnieria kohtaan selittää, että hän on Brexit-komissaari. Expressin mukaan Barnier ”nöyryytettin” Helsingissä, kun yleisö ei kuunnellut häntä. Angela Merkelin sanotaan kävelleen pois puhumaan Manfred Weberin kanssa. Juontajan kerrotaan joutuneen vetoamaan edustajiin, että he istuisivat ja kuuntelisivat puheita.

Irlannin BreakingNews.ie laittoi ehkä vielä paremmaksi. Jutussa kerrotaan maan pääministeristä otsikolla Leo Varadkar käy Suomessa tänään ja meidän täytyy puhua heidän presidenttinsä koirasta. Uutinen kertoo tietysti Lennu-koirasta lukuisin asiaan kuuluvin kuvin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt