Kim Jong-un. AFP PHOTO / KCNA VIA KNS - LEHTIKUVA / AFP

Kim Jong-un vaatii liikoja – virkailijat eivät kestä ilman lääkkeitä

Viranomaiset ovat menettäneet yöunensa paineiden takia.

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unin määräykset ja vaatimukset ovat vieneet maan korkeiden virkamiesten yöunet, kertoo uutissivusto Radio Free Asia.

Pohjois-Koreassa on käynnistetty lukuisia isoja projekteja, jotka ovat maan johtajan silmäteriä. Niihin lukeutuu esimerkiksi Samijyon kokonaan uuden sosialistisen piirikunnan rakentaminen.

Virkamiesten kerrotaankin kokevan äärimmäistä paineita, koska pienestäkin epäonnistumisesta ja takaisku voi johtaa koviin rangaistuksiin.

Viime vuonna Kim Jong-unin uutisoitiin saaneen usein raivokohtauksia vierailuillaan tehtailla ja rakennustyömailla. Diktaattori on arvostellut maansa virkamiesjohtoa poikkeuksellisen kovasanaisesti sekä passittanut heitä työleireille. Tämä on saanut virkailijat varpailleen.

– Kim Jong-unin valtaannousun jälkeen yhä useammat ylimmät virkamiehet eivät ole saaneet unta, koska satunnaiset tarkastukset, rangaistukset ja mahdoton työtaakka aiheuttavat henkistä painetta, paikallinen virkamieslähde kertoo.

Virkailjoiden kerrotaan hakevan helpotusta paineisiin ja uniongelmiin eteläkorealaisista unilääkkeistä, joita maahan salakuljetetaan.

– Paikallisissa kaupoissa on saatavilla paljon unilääkkeitä, mutta eteläkorelaiset lääkkeet ovat suosittuja. Niissä on vähemmän sivuvaikutuksia kuin Kiinassa tehdyissä pillereissä, lähde kertoo.

– Jotkut virkailijat kärsivät myös huumeongelmasta ja käsittelevät paineita käyttämällä metamfetamiinia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt