Kim Jong-un tarkastamassa reppuja Chongjinin tehtaalla. / AFP PHOTO / KCNA VIA KNS / LEHTIKUVA

Kim Jong-un raivosi taas: repputehdas tuotti pettymyksen

Pohjois-Korean johtaja on osoittanut tyytymättömyytensä virkailijoihin useaan otteeseen kesän aikana.

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on jatkanut poikkeuksellisen kovasanaista arvostelua oman maansa viranomaisia kohtaan.

Kesän aikana tehdyt vierailukäynnit ovat herättäneet myös kansainvälistä huomiota, sillä tiukasti kontrolloitu valtiollinen media uutisoi yleensä vain puoluetta ja hallintoa ylistäviä kommentteja.

Paikallisviranomaiset joutuivat arvosteluryöpyn kohteeksi aiemmin heinäkuussa muun muassa voimalaitoksessa ja useassa tehtaassa. Kim arvosteli hallituksensa ylempiä virkailijoita siitä, että osa rakennusprojekteista oli jätetty oman onnensa nojaan.

Valtiollisen KCNA-median mukaan myös Chongjinin repputehdas sai kokea johtajan raivonpuuskan. KCNA:n mukaan maakunnan puoluevirkailijat eivät olleet ”vilpittömästi hyväksyneet puolueen linjaa” uuden repputehtaan rakentamisesta.

Tekstiilitehtaalle oli annettu surkeat toimitilat, mikä oli aiheuttanut ”suurta ahdistusta” tarkastusvierailulle saapuneelle Kimille.

Kim oli myös antanut konkreettisia ohjeita koululaisten reppujen suunnittelussa.

– Hän sanoi, että olkaimissa tulisi olla paksummat pehmusteet, jotta käyttäjät eivät tuntisi kipua, KCNA selostaa.

Kim syytti provinssin puoluekomiteaa siitä, että tehtaasta puuttui kokonaan erillinen suunnitteluhuone. Reppujen esittelyhuone ei myöskään tyydyttänyt johtajaa.

– Hän huomautti, että puoluekomitealle oli annettu ohjeet repputehtaan rakentamisesta vastuullisella tavalla. Tehtaiden laatuerot vaihtelevat kuitenkin huomattavasti eri maakuntien välillä. Kim sanoi, että tämä ei johdu taloudellisten resurssien eroista, vaan virkailijoiden ideologisesta asenteesta puolueen linjaa kohtaan, KCNA toteaa.

Pohjois-Korean media ei ole kertonut pettymyksen aiheuttaneiden virkailijoiden mahdollisesti saamista sanktioista.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt