X
SULJE MAINOS
Christine Lagarde. LEHTIKUVA / AFP

Christine Lagarde: Elvytystä tarvitaan vielä runsaasti

Euroalueella kulutusta ja investointeja rasittaa edelleen poikkeuksellinen epävarmuus.

Euroopan keskuspankki ei torstaina kokouksessaan tehnyt muutoksia rahapolitiikkaansa, mutta pääjohtaja Christine Lagarden painotti kokouksen jälkeen, että elvytystoimia tarvitaan vielä.

Lagarde totesi Financial Timesin mukaan, että yksityistä kulutusta ja yritysten investointeja rasittaa edelleen poikkeuksellinen epävarmuus, vaikka viime viikkoina onkin nähty merkittävää, joskin epätasaista elpymistä.

Lagarden mukaan hintapaineiden odotetaan pysyvän erittäin vaimeina, ja talouden elpymisen turvaamiseksi tarvitaan edelleen runsaasti rahapoliittisia elvytystoimia.

Hän arvioi myös, että inflaatio todennäköisesti laskee edelleen tulevina kuukausina, koska heikko kysyntä aiheuttaa hintoihin laskupaineita. Inflaation todennäköinen nousu voi hänen mukaansa alkaa vasta ensi vuoden alussa.

Euroalueen talouden odotetaan Lagarden mukaan laskeneen toisella vuosineljänneksellä nopeudella, joka on lähellä EKP:n kesäkuussa ennustamaa 13 prosentin supistumista. Elpymistä kuitenkin odotetaan jo vuoden kolmannella neljänneksellä.

Lagarde lisäsi, että EKP:n hallintoneuvosto on edelleen täysin sitoutunut tekemään kaiken tarvittavan mandaattinsa puitteissa talouden tukemiseksi ja inflaatiotavoitteen saavuttamiseksi.

Nordean aamukatsauksessa todettiin, että viime kokouksissa Lagarde on lukenut paperista ääneen valmiita vastauksia. Pankin mukaan varovaisen linjan voi odottaa jatkuvan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt