Kansanedustaja: Kenenkään ei ole välttämätöntä syödä lihaa joka päivä

Ilmastomyönteisen ruoan suosiminen on Saara-Sofia Sirénin mukaan tärkeää ilmastonmuutoksen hillinnän kannalta.

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin (kok.) mukaan ruoan osuus kulutuksen ilmastovaikutuksista on suunnilleen yhtä suuri kuin liikenteen tai asumisen. Runsaasti eläinperäisiä tuotteita sisältävät ateriat kuormittavat hänen mukaansa ympäristöä enemmän kuin kasvikunnan tuotteita sisältävät.

– Kenenkään ei ole välttämätöntä syödä lihaa joka päivä, saati joka aterialla. Eikä se ole terveellistäkään, hän sanoo yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton vs. toiminnanjohtaja Leo Straniuksen (vihr.) kanssa kirjoittamassaan mielipidekirjoituksessa Turun Sanomissa.

Ilmastoystävällinen ruokavalio on Sirenin mukaan myös yleensä terveellinen, sillä se sisältää paljon kasviksia. Mikäli lihasta ei ole valmis luopumaan, on sen vähentäminenkin Sirénin mielestä jo pieni ilmastoteko.

– Ja kun liharuokia syö harvemmin, on parempi mahdollisuus siirtyä laadukkaampien ja eettisempien lihatuotteiden kuluttajaksi.

Myös maataloustukien tulisi hänen mielestään ohjata tuotantoa ympäristöystävällisempään suuntaan, mitä hänen mukaansa olisi esimerkiksi luomutuotanto.

– Tämä vähentäisi myös vesistöihin kohdistuvaa kuormitusta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt