Jussi Halla-aho. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Jussi Halla-aho AL:lle: Houkuttaa laittomia muuttajia, jos ei säilöönottoja

YK:n siirtolaisuutta koskevassa asiakirjassa turvaudutaan siirtolaisten säilöönottoon ainoastaan viimeisenä keinona.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo Aamulehdelle, mikä puoluetta närästää YK:n siirtolaisuutta koskevassa globaalissa asiakirjassa. Suomi hyväksyi asiakirjan maanantaina Marokon Marrakeshissa.

Halla-aho nostaa yhdeksi esimerkiksi kohdan, jossa asiakirjassa todetaan seuraavasti: ”Turvaudutaan siirtolaisten säilöönottoon ainoastaan viimeisenä keinona ja pyritään löytämään vaihtoehtoja.”

YK:n siirtolaisuusasiakirja on Halla-ahon mukaan ristiriidassa puolueen tavoitteen kanssa. Siellä otetaan Halla-ahon mukaan mukaansa kategorisen kielteinen kanta säilöönottoihin, vaikka hänen mielestään se, että säilöönottoja ei tehdä, on keskeinen houkutustekijä laittomille maahanmuuttajille.

Halla-aho perustelee, että sellaisen lakiuudistuksen tekeminen, joka mahdollistaisi nykyistä joustavamman ja järjestelmällisemmän säilöönoton esimerkiksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille henkilöille, muuttuu tietysti tällaisten sopimusten seurauksena aina vain vaikeammaksi, koska voidaan vedota siihen, että Suomi on sitoutunut välttämään säilöönottoja.

Lue myös:

Kai Mykkänen: Globaalin muuttoliikkeen kysymykset ratkaistava yhdessä

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt