X
SULJE MAINOS
SAK:n kyltti Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Ihanan marxilaista” – yrittäjä lyttää SAK:n veronkiristykset

Kim Väisäsen mukaan SAK haluaa nostaa yrittäjien veroja 500 miljoonalla eurolla.

– Mistä tuntee aidon etujärjestön? Siitä, ettei sen veronkorotuslistalta löydy ainoatakaan omaa jäsenistöä koskevaa ehdotusta, sijoittaja ja yrittäjä Kim Väisänen toteaa Twitterissä.

Väisäsen mukaan SAK:n ehdottamat verolinjaukset merkitsisivät toteutuessaan puolen miljardin euron vuosittaisia veronkiristyksiä yrittäjille.

SAK:n viralliselta Twitter-tililtä vastataan Väisäselle, että etujärjestön mielestä on luontevaa ”ehdottaa laajaa veropohjaa, jossa palkka- ja yrittäjätyötä verotetaan yhdenvertaisesti ja joka turvaa hyvinvointivaltion rahoituksen”.

– SAK keksii aivan uutta taloustiedettä, jossa korkeammalla riskillä saadaan sama tuotto kuin alhaisemmalla riskillä, Kim Väisänen vastaa.

SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta toteaa Väisäselle, että verotuksen neutraalius on aivan vakiintunutta taloustiedettä. Väisänen puolestaan vastaa, että palkkatyön ja yrittämisen riskit ovat erilaiset. Kaukorannan mukaan riskit kompensoidaan bruttotuotossa eikä verotuksessa.

– Ainakin teoriassa yrittäjän bruttotulot on isommat kuin vastaavan palkansaajan. Palkansaajan tapauksessahan työnantaja pidättää itsellään osan tuotosta voittona/kompensaationa riskistä eikä maksa koko liikevaihtoa palkansaajakorvauksina, Ilkka Kaukoranta toteaa.

Kim Väisänen kysyy Kaukorannalta, miten hän ”saa tämän kuulostamaan niin ihanan marxilaiselta”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt