X
SULJE MAINOS
Yhteiskunnan avautuminen herättää keskustelua Norjasta. Kuva Tanskasta, jossa rajoitukset poistettiin aikaisemmin syyskuussa. LEHTIKUVA / AFP Olafur Steinar Gestsson

”Hulluja” – Norjan kansanjuhla vaihtui kaaokseksi

Ravintoloitsija kuvailee avauspäätöstä hengenvaaralliseksi.

Yhteiskunnan avautumista ja koronarajoitusten purkamista juhlistettiin Norjassa lauantaina riemukkain menoin. Ravintoloihin ja yökerhoihin odotettiin yleisöryntäystä, ja maan eroava hallitus onkin puhunut norjalaisten ”paluusta normaaliin”.

Nyt lauantaiyönä vallinnutta tilannetta kuvaillaan ”kaaokseksi”, Expressen uutisoi.

– Se oli täyttä kaaosta, ihmiset ovat aivan hulluja. Se oli kauheaa, norjalaisen Dagbladetin haastattelema järjestyksenvalvoja kertoo.

Oslossa ja Trondheimissa jopa tuhannet ovat odottaneet pääsyä suosituimpiin yökerhoihin. Expressenin mukaan Trondheimissa useampi ihminen on pyörtynyt valtavassa ihmisjoukossa.

Poliisi on vastaanottanut useita ilmoituksia niin joukkotappeluista kuin puukotuksista.

Nyt ravintola-alalta kuuluu kritiikkiä hallituksen nopeaa päätöstä vastaan. VG-lehden haastattelema ravintoloitsija kuvailee päätöstä ”hengenvaaralliseksi”, ja olisi toivonut lisää aikaa varautumiseen ja henkilökunnan palkkaamiseen.

Eroava pääministeri Erna Solberg torjuu  kuitenkin arvostelun. Rajoituksista ei ole Solbergin mukaan enää perusteltua pitää kiinni, ja ”ihmisten on voitava elää haluamallaan tavalla”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt