X
SULJE MAINOS
Oslon keskusta. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Rajoitukset poistuivat – Norjassa nyt kansanjuhla

Hallituksen mukaan norjalaiset voivat palata normaaliin arkeen.

Norjassa suurin osa koronarajoituksista poistettiin lauantai-iltapäivänä, kello neljältä paikallista aikaa. Nyt viikonlopusta odotetaan riehakasta, SVT uutisoi.

Norjan eroavan porvarihallituksen perjantaina esittelemä suunnitelma maan uudelleen avaamiseksi kantaa nimeä ”Normaali arki suuremmassa valmiudessa”. Ravintoloihin kohdistuvia rajoituksia purettiin lauantaina, eikä norjalaisten enää tarvitse pitää kanssaihmisiin kahden metrin turvaväliä.

– Voimme nyt elää normaalisti, olemme pärjänneet paremmin kuin monet muut maat, eroava pääministeri  Erna Solberg totesi.

Ravintoloihin ja yökerhoihin odotetaan yleisöryntäystä jo lauantai-illaksi. Monissa kaupungeissa suunnitellaan tapahtumia yhteiskunnan avautumisen juhlistamiseksi. Sanomalehti Verdens Gang kuvailee maan tunnelmaa ”juhlakuumeeksi”. Trondheimissa opiskelijat tanssivat SVT:n mukaan kaduilla.

– Uskon, että jännittyneitä baarimikkoja, jotka eivät ole puhuneet ihmisille puoleentoista vuoteen, on nyt paljon, baarimikko André Sanchez kertoo VG:lle.

Aivan kaikkia rajoituksia ei Norjassa kuitenkaan ole poistettu. Maahan niin sanotuilta punaisilta alueilta matkustavat rokottamattomat matkustajat joutuvat yhä karanteeniin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt