X
SULJE MAINOS
Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Eduskunnan puhemies: Sote-ehdotukset ovat perustuslain mukaisia

Sote-uudistus otettiin äänestyksiin tänään iltapäivän täysistunnossa.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) kertoo saaneensa eduskunnan virkajohdolta selvityksen kansanedustaja Antti Häkkäsen (kok.) vaatimukseen sote-uudistuksen perustuslain mukaisuudesta.

Vehviläisen saaman selvityksen mukaan eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tehnyt mietinnössään lakiehdotuksiin perustuslakivaliokunnan edellyttämät muutokset.

– Ehdotukset ovat perustuslain mukaisia. Näin ollen sote-uudistuksen käsittely etenee tänään klo 14 pidettävässä täysistunnossa, Anu Vehviläinen kertoo tiedotteessa.

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajana toimivan Antti Häkkäsen mukaan näytti siltä, että sosiaali- ja terveysvaliokunta ei ole korjannut sote-lakiesityksen pykäliä perustuslainmukaisiksi sopimusten mitätöinnin osalta.

Häkkänen vaati, että asia on selvitettävä puhemiehen toimesta ennen kello 14 järjestettävää äänestystä sote-lakiesityksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

– Eikö tällainen arvio pitäisi pyytää perustuslakivaliokunnalta itseltään, kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kommentoi puhemiehelle.

LUE MYÖS:
Antti Häkkänen: Soten pykäliä ei ole korjattu perustuslainmukaisiksi

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt