X
SULJE MAINOS
Kansanedustaja Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Antti Häkkänen: Soten pykäliä ei ole korjattu perustuslainmukaisiksi

Ylen mukaan puhemies Anu Vehviläinen on pyytänyt virkakuntaa selvittämään tilannetta pikaisesti.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajan, kansanedustaja Antti Häkkäsen (kok.) mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunta (stv) ei ole korjannut sote-lakiesityksen pykäliä perustuslainmukaisiksi sopimusten mitätöinnin osalta.

– Luen sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä ennen äänestystä ja tarkastelen pykälämuotoiluja. Näyttää siltä, että stv ei ole korjannut pykäliä perustuslainmukaisiksi sopimusten mitätöinnin osalta. Tämä on selvitettävä ennen klo 14 äänestystä puhemiehen toimesta, Antti Häkkänen vaati Twitterissä tänään keskiviikkona aamupäivällä.

Häkkänen toteaa, että perustuslakivaliokunta edellytti, että sopimusten mitätöinnin kynnystä pitää nostaa.

– Esimerkiksi siten, että mitätöinti sidotaan siihen, että sopimus olennaisesti ja vakavasti vaarantaa perustuslain § 19.3. oikeudet. Tätä ei ole nähdäkseni tehty. Puhemiehen tehtävä on varmistua, että esitys on perustuslain mukainen, Häkkänen tähdentää.

Ylen tiedon mukaan eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) on pyytänyt virkakuntaa pikaisesti selvittämään tilannetta, koska perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja on nostanut vakavan huomion esille.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Markus Lohen (kesk.) mielestä perustuslakivaliokunnan huomautukset otettiin huomioon, kun laki viimeisteltiin sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

– Sosiaali- ja terveysvaliokunta on huomioinut perustuslakivaliokunnan lausunnon ja tehnyt lakiin asianmukaiset pykälämuutokset ja perustelut, Lohi sanoi Ylelle.

Lohi muistuttaa, että lakiesityksen sisältö on jo hyväksytty eduskunnan ensimmäisessä käsittelyssä. Tänään on tarkoitus äänestää koko lakiesityksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Lohen mukaan ”jokainen voi varmasti päätellä, mistä on kysymys, jos asia nostetaan esille vasta sen jälkeen, kun lakiesityksen sisältö on päätetty eduskunnassa”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt