Verkkouutiset

Autoveroa laskettiin vuoden alusta – IS: yllättävä vaikutus

Autoveron lasku ei johtanutkaan verotulojen pienenemiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Autoveroa laskettiin hallitusohjelman mukaisesti vuoden alusta. Ilta-Sanomien mukaan veronalennuksen vaikutus onkin ollut veikkausten vastainen.

Sen sijaan, että valtion verotulot olisivat pienentyneet, kävikin päinvastoin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Helmikuussa Suomessa rekisteröitiin nimittäin 9 656 uutta henkilöautoa. Nousua viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna oli 20,9 prosenttia. Vuoden alusta uusia autoja on rekisteröity 21 450 kappaletta. Viime vuoden kahteen ensimmäiseen kuukauteen verrattuna kasvu on ollut 17,5 prosenttia.

”Suurin yksittäinen syy tähän on hyvin todennäköisesti hallitusohjelmaan viime vuonna kirjattu autoveron laskun ensimmäinen vaihe”, Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio arvioi.

Vaikka yksikkökohtainen autoveron kertymä putosikin, näkyy myynnin kasvu verotulojen kasvuna. Vuoden kahden ensimmäisen kuukauden autoverotulot olivat 146 miljoonaa euroa, kun ne viime vuoden vastaavalla jaksolla olivat 128 miljoonaa euroa. Nousua valtion verotuloissa oli siis noin 18 miljoonaa euroa.

Edellisellä vaalikaudella autoveroa kiristettiin. Se johti kysynnän laskuun ja sitä kautta verojen korotuksen vaikutus oli päinvastainen kuin toivottiin. Veronkiristysten myötä autoveron tuotto laski yhteensä noin 200 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)