Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Annika Lapintie sote-lausunnosta: Voi viedä useita päiviä

Perustuslakivaliokunta ei ole suunnitellut pitävänsä ylimääräisiä kokouksia.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta ei saanut tänään tiistaina valmiiksi lausuntoaan sote- ja maakuntauudistuksesta, kuten valiokunnan jäsenet ennakoivat jo aamupäivällä.

– Tilanne on nyt se, että perustuslakivaliokunta käsittelee tätä sote-lausuntoluonnosta ja siinä ollaan nyt yleiskeskusteluvaiheessa, kuten esityslistalta näkyy. Huomenna jatketaan kello 9, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.) sanoi toimittajille kokouksen päätyttyä ennen täysistunnon alkua.

Puheenjohtaja ei osannut sanoa, kuinka kauan lausuntoluonnoksen käsittelyssä vielä kestää.

– Tällaisessa suuressa esityksessä varsinkin yleiskeskustelu voi hyvin viedä useita päiviä, Lapintie sanoi.

Yleiskeskustelun jälkeen suoritetaan vielä yksityiskohtainen käsittely.

Yksi valiokunnan kuulemista perustuslakiasiantuntijoista, julkisoikeuden professori Juha Lavapuro sanoi aamulla Ylelle, että sote- ja maakuntalakipaketti sisältää edelleen rutkasti ratkaisemattomia ongelmia, ettei niitä ehditä korjaamaan tällä vaalikaudella.

Lapintie ei suostunut ottamaan kantaa sisältöön, kun asian käsittely on vielä kesken perustuslakivaliokunnassa.

– Asiantuntijat luonnollisesti voivat omia näkemyksiään kertoa. He eivät yleensä kommentoi sitä, mitä valiokunnassa tapahtuu, ja mielestäni se on ihan oikein, Lapintie virkkoi.

Lapintien mukaan perustuslakivaliokunnalla ei ole suunnitteilla ylimääräisiä kokouksia, vaan normaalin viikkosuunnitelman mukaan edetään.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt