Perustuslakivaliokunta jatkaa sote-lausuntonsa työstämistä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

”Ei missään nimessä” – sote-lausunto ei valmistune tiistainakaan

Perustuslakivaliokunta käsitteli yhtä lausunnon pykälää koko tiistaiaamun.

Perustuslakivaliokunnan jäsenet eivät usko valiokunnan lausunnon sote- ja maakuntauudistuksesta valmistuvan tänään tiistaina.

– Epäilen, että nyt jos olemme yhtä pykäläkohtaa käyneet koko aamupäivä, ei missään nimessä, sinisten kansanedustaja Matti Torvinen sanoi kokoustauolla.

Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri epäili, ettei lausunto valmistu tänään.

Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen myönsi, että hankalaa on.

– On raskasta. Paljon on kaikenlaista, Kurvinen sanoi.

Valiokunta jatkaa todennäköisesti kokoustaan tänään täysistunnon alkuun kello 14 asti. Valiokunta käsitteli lausuntoluonnosta sote- ja maakuntauudistuksesta kello yhdeksästä alkaen ja kello kymmenen jälkeen valiokuntaan saapui asiantuntijoita kuultavaksi muista aiheista.

– Meillä on muitakin tärkeitä asioita. Pitää muutkin asiat saada käsiteltyä. Mehän olemme portti muille asioille. Pitkää päivää, pitkää päivää, Kurvinen sanoi.

Valiokunta ei ole vielä päättänyt, miten sote- ja maakuntauudistuksen käsittely jatkuu tällä viikolla, mutta todennäköisesti lausuntoa käsitellään muiden asioiden ohella pitkin viikkoa. Ylimääräisiä kokouksia ei ole tällä hetkellä suunnitteilla.

Valiokunta antaa ensimmäistä kertaa lausuntoa koko sote- ja maakuntauudistuksen niin sanotusta ykköspaketista, joka sisältää maakuntalain ja järjestämislain, tuottajalain ja valinnanvapauslain.

Verkkouutisten saamien tietojen mukaan erityisesti maakuntien rahoitusta ja tietosuojaa koskevat kysymykset ovat hankalia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt