Verkkouutiset

Jalankulkijat kävelevät kahden sotilaan ohi Punaisella torilla lähellä Pyhän Vasilin katedraalia Moskovassa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / YURI KADOBNOV

”Vladimir Putin poistuu viimeistään, kun menettää Krimin”

Venäjä miehitti Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan vuonna 2014.

Kyberturvallisuuden työelämäprofessori, sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll arvioi, että Krimin menettäminen koituisi Venäjän presidentti Vladimir Putinin kohtaloksi.

– Jo nyt voi Ukrainan sodan arvioida Putinin merkittäväksi virheeksi ja Venäjän historialliseksi epäonnistumiseksi. Tätä ei Kreml myönnä vaan lisää kierroksia tappiokierteessä.

– Venäjä ei poistu Ukrainasta ennen kuin Putin Kremlistä, ja Putin poistuu viimeistään, kun menettää Krimin, Limnéll toteaa Twitterissä.

Insitute for the Study of War -ajatushautomon katsauksen mukaan Venäjä tuhlaa voimavarojaan Itä-Ukrainassa Bahmutissa. Se voi avata Ukrainan armeijalle mahdollisuuksia muilla rintamilla.

– Venäjän hyökkäykset Bahmutin ympäristössä kuluttavat merkittävän osan Venäjän käytettävissä olevasta taisteluvoimasta, mikä voi mahdollisesti helpottaa Ukrainan vastahyökkäysten jatkumista muualla, ajatushautomo toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS