Verkkouutiset

Tuhottu silta Ukrainan Bahmutin alueella. LEHTIKUVA / AFP / DIMITAR DILKOFF

”Venäjä ei ole oppinut tappioistaan idässä” – Ukraina voi iskeä muualla

Hyökkääjän sanotaan kuluttaneen taisteluvoimaansa pienissä asutuskeskuksissa Bahmutin ympäristössä.

Venäjän ponnistelut Itä-Ukrainan Bahmutin kaupungin ympäristössä osoittavat, että venäläisjoukot eivät ole ottaneet opikseen aikaisemmista suuria tappioita aiheuttaneista hyökkäysoperaatioistaan, joiden tavoitteilla oli vain rajallinen operatiivinen tai strateginen merkitys, toteaa Insitute for the Study of War -ajatushautomo (ISW) katsauksessaan.

Venäjän joukot ovat jatkuvasti kuluttaneet taisteluvoimaansa pienissä asutuskeskuksissa Donetskin alueella sijaitsevan Bahmutin ympärillä toukokuun lopusta lähtien. Kuuden kuukauden aikana hyökkääjän eteneminen on ollut erittäin hidasta ja maltillista.

– Venäjän pyrkimykset edetä Bahmutin suunnalla ovat johtaneet miesvoiman ja kaluston jatkuvaan kulumiseen, minkä vuoksi joukot ovat juuttuneet paikoilleen suhteellisen merkityksettömille asutusalueille välillä viikkojen ja jopa kuukausien ajaksi, katsauksessa kerrotaan.

– Vaikka venäläiset joukot jatkaisivat etenemistä kohti Bahmutia ja pakottaisivat Ukrainan vetäytymään kaupungista hallitusti (kuten aikaisemmin kesällä Luhanskin alueen Lysytshanskista ja Sjevjerodonetskista), Bahmut tarjoaa venäläisille vain vähän operatiivista hyötyä.

ISW:n mukaan kustannukset, jotka liittyvät kuuden kuukauden julmaan kulutussotaan Bahmutin ympärillä, ovat paljon suuremmat kuin ne operatiiviset edut, joita venäläiset voivat saada Bahmutin valtaamisesta.

– Venäjän hyökkäykset Bahmutin ympäristössä kuluttavat merkittävän osan Venäjän käytettävissä olevasta taisteluvoimasta, mikä mahdollisesti helpottaa Ukrainan vastahyökkäysten jatkumista muualla.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS