Verkkouutiset

AGM-88 HARM -ohjuksen kappaleita. / milinfolive / Telegram

Venäjän tutkien kerrotaan räjähtelevän – kuva paljastaa uuden aseen

Yhdysvaltain toimittamien HARM-ohjusten kerrotaan tuhonneen muutamassa päivässä yli kymmenen ilmatorjuntajärjestelmää.

Venäjää tukevilla sosiaalisen median tileillä on jaettu viime päivinä kuvia tutkaan hakeutuvien AGM-88 HARM -ohjusten väitetyistä jäänteistä.

Ukrainan sanotaan iskeneen niillä Venäjän joukkojen asemiin. Amerikkalaisella ohjuksella voi tuhota kohteita 25–150 kilometrin päästä. Passiivisella sensorilla varustettu asejärjestelmä hakeutuu kohti vastapuolen tutka-asemia.

Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov sanoi aiemmin, että tutkaohjuksia olisi sisällytetty Yhdysvaltain tuoreimpaan tukipakettiin. Pentagon vahvisti toimitukset maanantaina.

Asiantuntijoiden mukaan tuoreet kuvat vaikuttavat vahvistavan, että Ukrainan ilmavoimien lentokoneisiin on tehty tarvittavat muokkaukset, jotta ne voidaan varustaa AGM-88-ohjuksilla.

Ukrainan yleisesikunnan mukaan tutkaan hakeutuvien ohjusten merkitys voi osoittautua yhtä suureksi kuin amerikkalaisten HIMARS-raketinheitinten. Venäjän sanotaan menettäneen elokuun 5. ja 7. päivän välillä ennätysmäärän eli 14 ilmapuolustusjärjestelmää ja tutkalaitetta.

Uusi asejärjestelmä vaikuttaa yllättäneen hyökkääjän, sillä se pystyi käyttämään tutkajärjestelmiä aiemmin ilman vastaavaa riskiä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)