Verkkouutiset

Norjan puolustusministeri Bjørn Arild Gram. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

”Venäjän hyökkäyksen epäonnistuminen on tärkeää Euroopan turvallisuudelle”

Norjan puolustusministerin mukaan maa tukee yhdessä muiden liittolaisten kanssa lujasti Ukrainaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan on epäonnistuttava, ja tämä on tärkeää Ukrainan ja Euroopan turvallisuudelle, sanoi Norjan puolustusministeri Bjørn Arild Gram Naton sotilaskomitean konferenssin avajaisissa Oslossa Ukrinform raportoi.

– Olemme liittolaisina lujasti yhdessä tukemassa Ukrainaa Venäjän hyökkäystä vastaan. Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan täytyy epäonnistua. Tämä on tärkeää Ukrainan ja Euroopan turvallisuudelle, Gram sanoi.

Hänen mukaansa Norjan tuki Ukrainan puolustukselle on edelleen vankka, ja Norja jatkaa sotilaallisen ja siviiliavun antamista.

– Norjassa on poliittinen sopimus Ukrainan monivuotisesta tukiohjelmasta, noin 7,5 miljardia euroa jaettuna viidelle vuodelle. Tämä tehdään Nansen-tukiohjelman kautta, Gram kertoi.

Hän korosti, että Naton on edelleen oltava yhdessä Ukrainan kanssa ja vastustettava Venäjän aggressiota missä tahansa muodossa. Tältä osin Norja päätti pitkäaikaisesta sitoutumisesta rahoittamaan myös Naton CAP-apuohjelmaa.

Nato on Gramin mukaan Norjan turvallisuuspolitiikan kulmakivi. Hän kehui Naton ponnisteluja turvallisuuden ja ennustettavuuden vahvistamiseksi pohjoispuolella ja toivotti Suomen ja Ruotsin tervetulleiksi puolustusliittoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)