Verkkouutiset

Venäjän hävittäjät operoivat vapaasti Tshasiv Jarin itäpuolella. Kuvakaappaus/X

Venäjän hävittäjät moukaroivat videolla vapaasti ukrainalaisia, ammuksia ei ole

Videot Tshasiv Jarin puolustuksesta kertovat karua kieltä puolustajan ammuspulasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ilmavoimien toiminta rajujen taistelujen näyttämönä olevassa Tshasiv Jarissa on on sotilasasiantuntijan mukaan selvä osoitus siitä, että puolustajalta puuttuu ilmatorjunnan amupmatarvikkeita.

Ukrainan sodan kommentaattorina tunnetuksi tullut FPRI-ajatushautomon vanhempi tutkija Rob Lee on jakanut X-palvelussa alla näkyviä videoita taisteluista. Videot antavat kipeän muistutuksen ammuspulan todellisuudesta. Ne on poimittu Venäjän laskuvarjojoukkojen 106. divisioonaan liitetyltä Telegram-kanavalta.

Videoilla näkyy Venäjän Su-25-rynnäkkökoneita tulitukitehtävissä. Venäläiskoneet lentävät matalalla ja moukaroivat varsin vapaasti kohteitaan. Vastaavaa on tavattu rintamalla aiemmin suhteellisen harvoin.

Ukrainan ilmapuolustusten pelko on pitänyt Venäjän ilmavoimia pitkään kurissa ja etenkään vanhempaa konekalustoa ei ole nähty pitkiin aikoihin lähellä etulinjaa. Viime aikoina suuria tuhoja on saatu aikaan myös Venäjän konekaluston edistyneintä päätä edustavien Su-34-hävittäjäpommittajien pudottamilla liitopommeilla. Ne kuitenkin laukaistaan tavallisesti suhteellisen kaukana etulinjasta.

Kiovasta Financial Timesille raportoiva toimittaja ja sotakirjailija Christopher Miller sanoo X:n päivityksessään Venäjän Su-25-koneiden operoivan nyt aktiivisesti Bahmutissa, Ivanivskessa, Hromovessa ja näiden ja Tshasiv Jarin välisille peltoaukeilla.

Vuosikausia Ukrainan rintamilta raportoineen Millerin mukaan koneet olisivat helposti Ukrainan ilmapuolustusten ulottuvilla etenkin Tshasiv Jarista, jos puolustajilla vain olisi ammuttavaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)