Verkkouutiset

Tuhannet ovat osoittaneet mieltään liikekannallepanoa vastaan. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / ALEXANDER NEMENOV

Värväystoimistoja poltetaan ympäri Venäjää

Liikekannallepano on aiheuttanut Venäjällä protesteja ja sekasortoa.

Vladimir Putinin julistama ”osittainen liikekannallepano” on aiheuttanut Venäjällä sekasortoa. Tuhannet asevelvolliset pakenevat nyt maasta, ja sosiaalisessa mediassa leviävissä videoissa liikekannallepano etenee kaaottisissa ja alkoholin sävyttämissä merkeissä.

Nyt myös useita värväystoimistoja on poltettu ympäri Venäjää.

– Putinin julistaman ”osittaisen liikekannallepanon” seurauksena sotilaskomissariaattien toimistoja sytytettiin tuleen Pietarin, Nižni Novgorodin, Habarovskin, Orenburgin, Amurin ja Zabaykalskin alueella. Uutinen Krasnojarskista, kirjoittaa puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri (evp.) Harri Ohra-aho Twitterissä.

– Tuskin se tähän jää, Ohra-aho arvioi.

Evp-kenraali viittaa riippumattoman Mediazona-verkkolehden uutiseen, jonka mukaan Kanskin kaupungissa Krasnojarskin aluepiirissä iäkkäämpi mies on pidätetty värväystoimiston tuhopoltosta epäiltynä.

Kanskin tulipalo ei siis ole ainoa laatuaan, sillä vastaavanlaisia tapauksia on nähty myös muualla. Mediazonan mukaan esimerkiksi Kamyshin kaupungissa kaupungintaloon on heitetty Molotovin cocktail.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)