Leipomotuotteita vedetään kaupoista. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Varo näitä: Useita leipomotuotteita vedetään kaupoista

Porokylän Leipomon gluteenittomissa tuotteissa on ollut liikaa etyleenioksidia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Porokylän Leipomo Oy ohjeistaa nettisivuillaan hävittämään erien tuotteet ja lähettämään ostokuitin heidän kuluttajapalveluunsa hyvityksen saamiseksi.

Tuotteet ovat seuraavat:

* TUMMA VARRASLEIPÄ 250 G, halkaistu, gluteeniton, Parasta ennen -päivämäärä 21.8.2021-4.9.2021
* TATTARIEVÄS 400 G, gluteeniton, Parasta ennen -päivämäärä 23.8.-6.9.2021
* MANSIKKAPULLAPITKO 320 G, gluteeniton, Parasta ennen -päivämäärä 2.9.-4.9.2021
* LAKTOOSITON RIISIPIIRAKKA 4 KPL / 240 G, gluteeniton, Parasta ennen -päivämäärä 23.8.-4.9.2021
* ARINALIMPPU 300 G SIIV, gluteeniton, Parasta ennen -päivämäärä 21.8.-4.9.2021
* JYVÄLEIPÄ 500 G SIIV, gluteeniton, Parasta ennen -päivämäärä 21.8.-4.9.2021

Ruokaviraston mukaan ”raaka-ainetoimittajalta saadun tiedon mukaan näiden erien valmistukseen käytetyssä ksantaanikumissa (E415) on mitattu lainsäädännön rajat ylittävä määrä etyleenioksidia”.

– Etyleenioksidin ei tiedetä pieninä pitoisuuksina aiheuttavan välitöntä vakavaa terveyshaittaa, mutta tuotteita ei tulisi käyttää. Haitalliset vaikutukset syntyvät luultavasti vasta pitkäaikaisen jatkuvan käytön jälkeen, virasto toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)