Verkkouutiset

Su-24-koneet iskivät Venäjän asemiin. / Ukraine Defence

Ukrainan lentokoneet iskivät – panssarivaunu tuhottiin pommeilla

Hersonin alueen taistelut ovat jatkuneet kiivaina.

Ukrainan asevoimien julkaisemien videoiden perusteella maan ilmavoimat on pystynyt toimimaan viime viikkoina aktiivisesti taisteluiden tukena.

Monet asiantuntijat ovat hämmästelleet tilannetta keväästä lähtien, sillä Venäjän oli oletettu käyttävän ylivoimaansa Ukrainan ilmavoimien lamauttamiseksi. Ukraina onnistui tiettävästi hajauttamaan lentokoneensa ennen sodan alkua ja ylläpitämään ilmapuolustustaan pelotteena hyökkääjän lentokoneille.

Venäjällä on vastaavasti ihmetelty maan ilmavoimien passiivisuutta joukkojen tukemisessa. Esimerkiksi Su-25-maataistelukoneet ovat joutuneet lentämään noin 50 metrin korkeudessa ja tulittamaan kohteitaan raketeilla mahdollisimman kaukaa. Tämä on altistanut koneet olalta ammuttaville ilmatorjuntaohjuksille ja ilmatorjuntatykeille.

Ukrainan asevoimien tuoreella videolla näytetään Su-24 -rynnäkkökoneiden tekemä isku Venäjän asemiin Hersonin alueella. Koneet pudottavat pienen laskuvarjon varassa putoavia pommeja ja poistuvat jättäen jälkeensä ilmatorjuntaohjuksilta suojaavia soihtuja.

Alueelle lähetetty lennokki vahvisti panssarivaunun tuhoutuneen ilmaiskussa.

Kohde sijaitsee Inhulets-joen varrella sijaitsevan Davydiv Bridin lähellä. Alueen hallinnasta on käyty kiivaita taisteluita keväästä lähtien. Ukrainan joukot valtasivat paikkakunnan vastahyökkäyksellä toukokuun lopulla, mutta hallinta siirtyi kesäkuun puolivälissä venäläisille.

Ukrainan joukot ovat laajentaneet elokuun jälkeen sillanpääasemaa Inhulets-joen yli ja edenneet Davydiv Bridin luonaispuolella. Taisteluiden kerrotaan aiheuttaneen raskaita tappioita molemmille osapuolille.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS