Verkkouutiset

F-16 Fighting Falcon -hävittäjä Floridassa. / U.S. Air National Guard / Staff Sgt. Kregg York

Ukrainan lentäjien kerrotaan jo saavan koulutusta USA:ssa

Päätöksiä länsimaisten sotilaskoneiden toimituksista odotetaan aikaisintaan helmikuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan ilmavoimien tiedottaja Juri Ignat kertoo Yhdysvaltain aloittaneen jo ukrainalaisten lentäjien kouluttamisen.

Keskustelu länsimaisten hävittäjäkoneiden toimittamisesta on kiihtynyt vuodenvaihteen jälkeen. Alankomaiden ulkoministeri sanoi viime viikolla maan hallituksen tarkastelevan mahdollista pyyntöä F-16-hävittäjien toimittamisesta avoimin mielin. Liettuasta on kuultu samansuuntaisia kannanottoja.

Yhdysvaltain Etyj-lähettiläs Michael Carpenterin mukaan presidentti Joe Bidenin hallinto ei vastustaisi F-16-hävittäjien toimittamista muista maista Ukrainaan.

Juri Ignat sanoi ukrainalaisen 1+1-kanavan lähetyksessä, että sotilaskoneiden toimittamista koskevista yksityiskohdista neuvotellaan parhaillaan. Hänen mukaansa Ukrainalle mahdollisesti toimitettava lentokonemalli olisi jo päätetty.

Myös Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba arvioi maanantaina, että länsimaisten hävittäjäkoneiden toimituksia koskevat neuvottelut olisivat edenneet. Kuleba ennakoi tukijamaiden ilmoittavan uudesta avusta helmikuussa pidettävässä kokouksessa.

Time-lehden mukaan pieni joukko ukrainalaisia lentäjiä on harjoitellut viime vuodesta lähtien amerikkalaisten A-10-maataistelukoneiden käyttöä simulaattoreilla. Konemallin toimituksiin on suhtauduttu aiemmin kielteisesti muun muassa siksi, että niiden tehokas toiminta vaatisi ilmaherruutta.

– A-10 on loistava panssarivaununtuhoaja. Mutta se toimii parhaiten ympäristössä, jossa vihollisen lentokoneet ja ilmapuolustuspatterit on jo neutraloitu, Yhdysvaltain ilmavoimien kenraali evp. Philip Breedlove totesi aiemmin.

LUE MYÖS:
Mullistus aseavussa? USA tukee F-16-hävittäjien toimittamista (VU 21.1.2023)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)