Verkkouutiset

Defibrillaattori huoltoasemalla Lahdessa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Sydänkohtauksia voi ehkäistä uudella tavalla

Kohtausriskiä vähentävä lääkitys räätälöidään potilaalle yksilöllisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sydänkohtauksen ennaltaehkäisyyn on kehitetty uusia keinoja. Wall Street Journalin mukaan tutkijat ovat jo pitkään pitäneet kehon tulehdustilaa yhtenä syynä kohonneeseen sydänkohtauksen riskiin. Nyt Yhdysvaltojen lääkeviranomainen on hyväksynyt kolkisiinia sisältävän lääkkeen käytön ehkäisemään sydän- ja verisuonitulehdusta.

Duodecim-lehden mukaan kolkisiini on syysmyrkkyliljasta peräisin oleva tulehdusta ehkäisevä luonnontuote, jota on käytetty jo Egyptissä 3500 vuotta sitten.

Korkeaa kolesterolia ja siitä seuraavia aivo- ja sydäninfarkteja on jo pitkään hoidettu statiineilla, mutta WSJ:n mukaan uusilla lääkkeillä voidaan saavutetaan hyötyjä, joihin pelkkä kolesterolilääkitys ei yllä – ja markkina on valtava.  Myös muun muassa kakkostyypin diabeteksen sekä liikalihavuuden hoitoon käytettävät lääkkeet vähentävät sydänongelmia.

– Käänteentekevää on se, että kardiologiassa käytetään täsmähoitoa, […] joka räätälöidään potilaan yksilöllisten riskitekijöiden mukaan, kertoo lehdessä Indianan yliopiston professori Richard Kovacs.

Perusasiat pysyvät kuitenkin samoina, eli potilaille, joilla on kohonnut sydänkohtauksen riski, määrätään yleensä statiineja eli kolesterolilääkitys, korkean verenpaineen estolääkitys sekä aspiriinia tai vastaavaa veren ohentajaa. Näiden lisäksi on tärkeää lopettaa tupakointi, syödä terveellisesti sekä liikkua säännöllisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)