Verkkouutiset

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen SDP:n eduskuntavaalien vaaliohjelman julkistustilaisuudessa puolueen kampanjastartissa Helsingissä 4. helmikuuta 2023., LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

SDP:n Matias Mäkynen: Kokoomus luo hyvinvointia harvoille ja kurjuutta muille

Kansanedustajan mielestä Petteri Orpon puheet ovat ristiriidassa kokoomuksen esitysten kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen kummastelee kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon puheita siitä, että kokoomuksen tavoitteena on ”pelastaa pohjoismainen hyvinvointivaltio ja luoda kasvun kaava”.

Orpon puheet ovat Mäkysen mielestä kokoomuksen esitysten kanssa valtavassa ristiriidassa.

– Tällä hetkellä tiedämme, että kokoomuksen kasvun kaava tarkoittaisi ansioturvan leikkauksia palkansaajille, indeksijäädytyksiä eläkkeisiin ja leikkauksia asumistukeen. Opintotukeenkin kokoomus esittää heikennyksiä. Eikö kokoomuksessa olla vieläkään opittu, ettei kasvua luoda kurjistamalla ja ostovoimaa heikentämällä, Matias Mäkynen sanoo tiedotteessaan.

Mäkynen korostaa, että ylimitoitetut leikkaukset johtavat työttömyyden nousuun, kasvun tyrehtymiseen ja sitä kautta valtion velkaantumisen lisääntymiseen.

– Kun tähän kokonaisuuteen lisätään erityisesti hyvätuloisia hyödyttävä miljardin veronkevennys ei ole vaikea arvata kenelle kokoomus on rakentamassa hyvinvointia ja kenet se unohtaa. Olisi rehellistä myöntää, että kokoomuksen hyvinvointivaltio ei ole tarkoitettu kaikille, toteaa Mäkynen.

Kokoomus kertoi tänään vaaliohjelmansa julkistuksessa, että he ottaisivat jatkossa jokaisen menolisäyksen säästönä jostain toisaalta. Samalla puolue vihjaa, että näin olisi pitänyt tehdä tälläkin hallituskaudella.

– Kun itseään talouspuolueeksi kutsuva kokoomus heittää tällaisia ehdotuksia, kuulisin mielelläni, mistä Petteri olisi leikannut tällä hallituskaudella, kun meidät yllätti maailmanlaajuinen pandemia ja Venäjä aloitti hyökkäyssodan Euroopassa, Mäkynen ihmettelee.

Hän huomauttaa, että kokoomus on tällä vaalikaudella tukenut lähes kaikkia menolisäyksiä, joilla on hoidettu akuutteja kriisejä, kuten koronaa ja sotaa Ukrainassa.

– Eduskunnassa on vaadittu vielä lisää tukieuroja näiden päälle.

Mäkysen mukaan kokoomuksen puheet ja esitykset ovat niin ristiriitaisia, etteivät ”he voi uskoa omiin puheisiinsa edes itse”.

– Hyvinvointivaltiolle on ainakin luvassa kylmää kyytiä kokoomuksen politiikan myötä.

LUE MYÖS:
Petteri Orpo: Velkapolitiikalle on vaihtoehto
Kokoomus lupaa vaaliohjelmassaan: Vahvistamme suomalaisten mahdollisuutta vaurastua

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)