Verkkouutiset

Tekoäly voi vapauttaa työntekijöiden aikaa ajatustyöhön. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Professori tekoälystä KL:lle: Mahdollistaa mielekkäämpiä työtehtäviä

Osa yrityksistä korvaa työntekijöitään tekoälyllä, mikä ei asiantuntijan mukaan ole viisasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aalto-yliopiston työelämäprofessori, filosofi ja kirjailija Lauri Järvilehto uskoo tekoälyn vapauttavan tulevaisuudessa yhä enemmän aikaa ihmisten itsensä kehittämiselle ja ajattelulle, kertoo KauppalehtiHänen mukaansa tekoälyn avulla ihmisiä voidaan vapauttaa heille ikävämmistä mekaanisista työtehtävistä heitä enemmän kiinnostaviin tehtäviin.

Järvilehto pitää tärkeänä ajan varaamista yksinomaan ajatteluun. Hänen mukaansa ajattelun ja oppimisen tärkeyttä korostetaan puheissa, mutta käytännössä siihen ei panosteta aikaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tekoälyn käyttö voi olla yksi ratkaisu tähän pulmaan. Järvilehto huomauttaa, että tällä hetkellä monet teknologiayhtiöt toimivat väärin irtisanoessaan ihmisiä ja korvatessaan heitä tekoälyllä. Osa yritysjohtajista on hänen mukaansa ymmärtänytkin ihmisten merkityksen yritysten kilpailukyvyn kannalta.

– Pitkällä aikavälillä ollaan lirissä, ja tätä ei monissa yrityksissä ymmärretä. Jos kapasiteettia vapautuu, yksilö voi optimoida työtään, Järvilehto arvioi KL:lle.

Hänen mukaansa yhtiöiden on kannattavaa pitää ihmiset töissä. Tekoälyn vapauttamaa työaikaa tulisi käyttää ajatustyöhön.

Järvilehto on kiinnostunut tekoälyn ja ihmismielen välisestä suhteesta. Hän hyödyntää tekoälyä omassa arjessaan ja työssään, mutta antaa sille vain vähemmän mielekkäitä työtehtäviä, kuten tiivistelmien tai käännöstehtävien tekoa. Kirjojen kirjoittamisen hän haluaa sen sijaan tehdä itse.

– Kirjoittaminen on yksi suosikkijuttujani. Miksi antaisin hauskan osuuden robotille?, Järvilehto pohtii.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)