Verkkouutiset

Tehohoidossa olevaa koronapotilasta hoidetaan Seinäjoen keskussairaalassa 2. joulukuuta 2021. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Professori ennustaa Suomeen kansanterveyden katastrofia

Koronaviruspandemian pitkäaikaiset seuraukset ovat Martin Scheininin mukaan vielä edessä.

Koronasta aiheutuva vaikutus Suomen kansanterveydelle on isoilta osin vasta edessä, arvioi ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin X:ssä.

Hän viittaa tilastokeskuksen julkaisemaan tiedotteeseen, jonka mukaan viime viikkojen aika viikoittainen kuolleiden määrä on noussut merkittävästi.

– Tämä tilastokeskuksen neutraali tiedote on esimakua tulevasta. Korona ei ole ohi. Välitön ja viiveellä ilmenevä kuolleisuus, tulevien vuosien ja vuosikymmenten tautitaakka ja työkyvyttömyys ovat kansanterveydellinen katastrofi Suomessa ja monessa maassa, Scheinin kirjoittaa X:ssä.

Kuolleisuusluvuissa viime viikkoina näkyneen nousun syyn on arvioitu liittyvän riskiryhmien rokotustahdin hidastumiseen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)