Verkkouutiset

Hallitus sai arvostelua erityisesti sähkötukien jakamisesta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pauli Aalto-Setälä: Lahjoiko valtio juuri ennen vaaleja äänestäjänsä heidän omilla rahoillaan?

Yrittäjän mukaan kukaan ei haluaisi leikata tai priorisoida menoja.

Yrittäjän ja media-alan johtajan Pauli Aalto-Setälän mukaan “poliitikkojen tekemät päätökset kaikuvat pitkälle tulevaisuuteen”.

Viime viikolla talouspolitiikan arviointineuvosto moitti pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusta julkisen talouden alijäämän kasvattamisesta.

– Neuvosto moitti erityisesti kohdentamattomia tukia. Esimerkiksi sähkön hinnan kompensaatiot sekä kaikille jaetut ylimääräiset lapsilisät olisi pitänyt kohdistaa haavoittuvimmassa asemassa oleville kotitalouksille, koska valtion rahat on jo loppu.

– Lahjoiko raskaasti velkaantunut valtio juuri ennen vaaleja äänestäjänsä heidän omilla rahoillaan, Aalto-Setälä kysyy nettipäiväkirjassaan.

Aalto-Setälä on kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Varsinais-Suomessa. Hän kirjoittaa, että “hyvinvointiyhteiskunta on kansalaisten lahja toisilleen, mutta kansantaloutemme ei sitä ole enää vuosiin pystynyt rahoittamaan”.

– Leikata ja priorisoida ei haluaisi kukaan, mutta onko vastuullista lykätä työ lapsillemme ja uskotella äänestäjille että kaikki on hyvin ? Tai uskotella, että olisi jokin vuorineuvosten ryhmä, joita lisää verottamalla miljardien kestävyysvaje purkautuisi? Tai toisella teltalla väittää äänestäjilleen, että yhtään ulkomaalaista työntekijää emme enää tarvitse?

– Vaalien jälkeen muutos on kuitenkin yhteistyössä tehtävä. Julistusten ja kampanjapuheiden takana täytyy olla vastuullisia ja fiksuja ihmisiä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS