Verkkouutiset

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen ja puheenjohtaja Petteri Orpo kokoomuksen vaaliristeilyllä Suomenlahdella. Kokoomus avasi huhtikuun eduskuntavaalien kampanjansa risteilyllä. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Näin ulos velka-Suomesta: Kokoomus listasi talouden keinot

Verotusta ja sosiaaliturvaa on puolueen mukaan sovitettava yhteen työnteon kannustinloukkujen purkamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomus julkaisi Nyt on oikea aika laittaa talous kuntoon -nimeä kantavan talouspoliittisen ohjelman vaaliristeilyllään sunnuntaina. Kokoomus nimeää hyvinvointiyhteiskunnan pelastamisen seuraavan hallituksen tärkeimmäksi tehtäväksi.

Kokoomus tasapainottaisi julkisen talouden seuraavan kahden vaalikauden aikana vauhdittamalla talouskasvua, nostamalla työllisyysastetta, toteuttamalla rakenteellisia uudistuksia sekä karsimalla julkisen sektorin vähiten tärkeitä menoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Seuraava vaalikausi on ratkaiseva velkaantumiskehityksen pysäyttämiseksi. Suomalaiset ansaitsevat hallituksen, joka kykenee vastuulliseen taloudenpitoon ja rohkeaan kasvupolitiikkaan. Velkaantumisen tiellä Suomi ei voi enää jatkaa. Tämän päivän velka on huomisen veronkorotus tai menoleikkaus, puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo tiedotteessa.

Kokoomuksen mukaan seuraavan vaalikauden aikana valtion, hyvinvointialueiden ja kuntien taloutta on tasapainotettava kuudella miljardilla eurolla. Lisäksi kokoomuksen tavoitteena on vahvistaa työllisyyttä 100 000 työllisellä, mikä puolueen mukaan vahvistaisi julkista taloutta yli kahdella miljardilla eurolla.

– Seuraavan hallituksen on käynnistettävä rohkeita uudistuksia, jotka vahvistavat talouskasvua, työllisyyttä ja julkista taloutta. Hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi tarvitsemme pohjoismaisen työllisyysasteen ja kasvua vauhdittavia investointeja. Rakenteellisilla uudistuksilla on hidastettava menojen kasvua, mutta on rehellistä myöntää, että tarvitsemme myös menojen priorisointia ja vähiten tärkeistä menokohteista säästämistä, puolueen varapuheenjohtaja Elina Valtonen sanoo.

Kokoomus korostaa, että myös veropolitiikan on tuettava talouskasvua, työllisyyttä ja julkisen talouden tasapainottamista. Puolueen tavoitteena on yksinkertainen ja läpinäkyvä verojärjestelmä sekä laaja veropohja ja matala kokonaisveroaste

– Veroja kiristämällä julkista taloutta ei voi tasapainottaa. Suomen kansainvälisesti korkeaa kokonaisveroastetta pitää pikemminkin pyrkiä laskemaan talouskasvun ja työllisyyden vahvistamiseksi. Kokonaisveroasteen lisäksi myös sillä on väliä, mitä verotetaan. Meidän tavoitteemme on keventää nimenomaan työnteon verotusta, jotta tarjottua työtä kannattaa ottaa vastaan, eduskuntaryhmän veroasioista vastaava kansanedustaja Matias Marttinen sanoo.

Kokoomus puhuu ”kestävän kasvun verouudistuksesta”, joka vahvistaa julkista taloutta. Kun ansiotuloverotuksen kevennys rahoitetaan kokonaan kiristämällä vähemmän haitallisia veroja, ohjautuvat dynaamiset vaikutukset puolueen ohjelman mukaan kokonaan julkisen talouden vahvistamiseen.

Kokoomuksen veropolitiikan tavoitteena on talouskasvun ja työllisyyden vahvistaminen.

– Kokonaisveroastetta on pyrittävä siksi vaalikauden aikana laskemaan. Verotusta ja sosiaaliturvaa on yhteensovitettava työnteon kannustinloukkujen purkamiseksi. Veropolitiikan on oltava ennakoitavaa investointiympäristön vakauden turvaamiseksi.  Kokoomus haluaa keventää ansiotuloverotusta. Kevennys on kohdistettava kaikkiin tuloluokkiin työnteon kannustimien parantamiseksi. Lisäksi ansiotuloverotukseen on tehtävä ansiotason nousua vastaava tarkistus vuosittain tai inflaatiota vastaava tarkistus, jos inflaatio kasvaa ansiotasoa nopeammin, ohjelmassa sanotaan.

Koko ohjelma löytyy tämän linkin takaa.

LUE MYÖS:
”Nyt on meidän aikamme”
Petteri Orpo: Voitontahto on kova

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)