Verkkouutiset

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puolueen vaaliristeilyllä Suomenlahdella. Kokoomus avasi huhtikuun eduskuntavaalien kampanjansa risteilyllä. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Petteri Orpo: Nyt on meidän aikamme

Kokoomusjohtajan mukaan hallituksen värillä on väliä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Aika täällä risteilyllä on ollut täynnä hienoja hetkiä – kohtaamisia ystävien ja kavereiden kanssa. Hyviä keskusteluja ja paljon huonoja vitsejä. Aika on hetkiä ja muistoja menneestä. Ilon ja surun hetkiä. Me olemme yhdessä kokeneet molempia, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi kokoomuksen vaaliristeilyllä.

Hän totesi, että viime vuosi vei suuria kokoomuslaisia, jotka eivät unohdu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– He eivät ole tässä ajassa, mutta he ovat sydämissämme mukana.

– Työmme isänmaan puolesta on jatkunut ja olemme saavuttaneet kaksi merkittävää vaalivoittoa kuntavaaleissa ja aluevaaleissa.

Hän sanoi, että aika, jota elämme, on poikkeuksellinen.

– Muutos ja liike ovat vieneet meitä vääjäämättömästi kohti epävarmempia ja turvattomampia aikoja. Nykyhetkessä tehdyt ratkaisut määrittävät osaltaan, millaista on tulevaisuudessa. Aikaa ei saa hukata. Siksi juuri nyt on oikea aika puhua suoraan, Orpo sanoi.

Velvollisuutemme on auttaa Ukrainaa

Kokoomusjohtaja totesi, että Venäjä teki sen, mitä ei enää pitänyt tapahtua.

– Sota palasi Eurooppaan. Venäjä pelaa aikaa. Venäjä yrittää väsyttää Ukrainan ja sen kansan. Se yrittää väsyttää meidät, lännen.

– Sodan suurin kärsijä on Ukrainan kansa, joka on joutunut kokemaan julmuutta ja hävitystä. Tämä sota on sotaa länsimaisia vapaita demokratioita vastaa. Ukraina käy sotaa puolestamme. Siksi velvollisuutemme on auttaa, Orpo totesi.

Hänen mukaansa Venäjän tavoite on turruttaa meidät kärsimyksistä kertoviin uutisiin, sen tavoite on saada Euroopan maat kyseenalaistamaan tuki Ukrainalle ja saada meidät riitelemään keskenämme.

– Sota on ohi, kun Venäjä on hävinnyt taistelun Ukrainasta. Emme tiedä, milloin se päivä on. Mutta se päivä tulee – me emme anna Venäjän voittaa.

Orpon mukaan kaksi johtopäätöstä on ylitse muiden.

– Ensinnä, päätös liittyä Natoon on ainoa oikea. Ja mehän tämän aloitimme ja hoidamme jäsenyyden maaliin. Me rakennamme Suomesta vahvan Nato-maan. Toiseksi, Suomi tarvitsee myös Euroopan unionia enemmän kuin koskaan. Näistä meillä ei ole varaa luopua.

Hallituksen värillä on väliä

Kokoomuksen puheenjohtaja totesi, että Suomi sai viime vaalien jälkeen vasemmistohallituksen, joka riensi poplari auki ja serpentiinit kaulassa julistamaan, että “rahaa on”.

– Talouskurin aika on ohi, suomalaisille sanottiin. Suomi on tällä vaalikaudella ottanut 40 miljardia uutta velkaa. Velkaantuminen aloitettiin jo ennen pandemiaa ja sotaa, vuonna 2019. Edellisellä vaalikaudella pääsimme budjeteissa lähes tasapainoon. Nyt tämä työ on totisesti peruttu.

– Jos ongelmat voisi hoitaa vain rahalla, velalla, olisi Suomi jo paratiisi. Nyt on oikea aika ymmärtää taas rahan arvo. Siksi nyt on aika ottaa maan ohjaksista uusi ote, Orpo jatkoi.

Hänen mukaansa kokoomus haluaa tehdä Suomesta lujan ja vahvan.

– Maan, joka pärjää maailman myrskyissä ja huolehtii kansalaisten perustarpeista – turvallisuudesta, koulutuksesta ja palveluista. Maan, joka huolehtii heikoimmistaan. Velkainen maa ei tähän pysty, eikä maa, joka ei uskalla uudistua maailman muuttuessa.

Edessä on vaikeita ratkaisuja

Orpo sanoi olevansa rehellinen.

– Tulevina vuosina on tehtävä vaikeita ratkaisuja, jotta talous saadaan kestävälle pohjalle. On säästettävä, on tehtävä valintoja. Ei tätä tosiasiaa pidä piilotella. Mutta minä uskon – me kokoomuksessa uskomme, että tekemällä oikeita asioita nyt, voimme saada valoa vaikeisiin aikoihin.

Hän totesi, että talouden kestävä kasvu ja terve valtiontalous ovat Suomen tulevaisuuden turva.

– Meillä on hallussamme kestävän kasvun kaava ja seuraavassa hallituksessa laitamme kasvun muuttujat kuntoon yksi kerrallaan. Kestävä kasvu syntyy osaamisesta ja innovaatioista sekä yrittäjistä. Lisäksi tarvitaan rahoitusta investoinneille. Ja yrittämisen ympäristön pitää olla kunnossa.

Hänen mukaansa kun suomalaisten pitää kiristää vyötä, niin on tehtävä myös valtion.

– Poliitikkojen ainoa keino lisätä valtion tuloja ei voi olla kansalaisten lompakoista hamuaminen. Suomalainen maksaa mielellään veronsa, kunhan saa vastineeksi turvallisen yhteiskunnan, jossa koulutus ja terveyspalvelut pelaavat. Sitä on reilu yhteiskunta.

Orpon mukaan kokoomus haluaa palauttaa sellaisen Suomen, jossa ihminen, joka tekee työnsä ja hoitaa rootelinsa, hän voi luottaa siihen, että lapset saavat hyvän koulutuksen, kaduilla on turvallista ja apua saa, kun sitä tarvitsee.

– Kysyn avoimesti: Ovatko muut puolueet valmiita sitoutumaan siihen, että talous laitetaan kuntoon ja verorahoille saa vastinetta? Siihen, että työt hoidetaan ja velat maksetaan, kuten meillä suomalaisilla on tapana. Se on ainoa polku kestävään tulevaisuuteen.

Orpon mukaan Suomi tarvitsee talouden kasvua, julkisen talouden sopeuttamista sekä panostuksia tärkeimpiin kohteisiin. Tiukkanakin aikana on mahdollista myös lisätä rahaa tärkeisiin kohteisiin, jos osaa priorisoida. Jätetään jotakin vähemmän tärkeää tekemättä.

– Tänään julkistamme suuntaviivat siitä, miten Suomen talous saadaan kestävälle uralle. Nyt on oikea aika tehdä parhaamme suomalaisten hyväksi. Nyt on meidän aikamme.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)