Verkkouutiset

Moldovan ja Ukrainan EU-jäsenyysneuvottelut alkavat ensi viikolla. AFP / LEHTIKUVA / JOHN THYS

Moldovan ja Ukrainan EU-jäsenyysneuvottelut alkavat ensi viikolla

EU-neuvosto teki odotetun päätöksen neuvottelujen avaamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan unionin ministerineuvosto vahvisti perjantaina, että EU-jäsenyysneuvottelut Moldovan ja Ukrainan kanssa aloitetaan ensi viikolla.

Kaikkien 27 jäsenmaan edustajat antoivat hyväksyntänsä päätökselle, jonka myötä neuvottelut voidaan virallisesti aloittaa.

– Neuvosto hyväksyi EU:n yleiset kannat jäsenyysneuvotteluiden puitteiden neuvottelemiseksi Ukrainan ja Moldovan kanssa. Tämä avaa tien kohti neuvottelujen aloittamista Luxemburgissa tiistaina 25. kesäkuuta, tiedotti neuvoston puheenjohtajamaa Belgia X-viestissään

Ukraina haki EU-jäsenyyttä neljä päivää Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen helmikuussa 2022, Moldova taas maaliskuussa. Molemmat maat saivat hakijastatuksen saman vuoden kesäkuussa. Neuvosto päätti neuvottelujen aloittamisesta joulukuussa 2023.

Neuvotteluja ei kuitenkaan tule helpottamaan se, että Ukrainaan avustamiseen penseästi suhtautunut Unkari siirtyy heinäkuun alusta neuvoston puheenjohtajamaaksi.

Aiemmin neuvotteluprosessi on aloitettu Albanian, Montenegron, Pohjois-Makedonian ja Serbian kanssa. Lisäksi jäsenehdokkaita ovat Georgia ja Bosnia-Hertsegovina. Turkin jäsenyysneuvottelut ovat taas olleet jäissä jo vuosia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)