Verkkouutiset

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksen sisäänkäynti Lappeenrannassa. / LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI

Lääkäri uupui byrokratiaan – ”kehnosti johdettua ja väsyttävää”

Julkisen sektorin kehittämistyössä oli tavoitteita, mutta ei voimavaroja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat asiantuntijat ovat esittäneet viime aikoina huolensa kotimaisen terveydenhuollon tilasta ja työntekijöiden riittävyydestä. Professori Taneli Raivion mukaan ammattitaitoisen erikoislääkärityövoiman turvaamiseksi tarvittaisiin riittäviä voimavaroja ja pikaisia toimia, kuten työvoiman saatavuutta tukevia opetusrakenteita.

Erikoislääkäri ja psykoterapeutti kertoo Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa siirtyneensä poliklinikkatyöstä kokopäivätyöhön yksityissektorille noin vuosi sitten. Palkkaus erikoislääkärinä oli viidesosa siitä, mitä se on lääkärikeskuksessa, jossa taksat määrittyvät johdon suosituksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Miksi sitten tein ratkaisuni? Sairaalabyrokratia oli väsyttävää, aikaa vievää ja kehnosti johdettua perustyön kustannuksella. Kehittämistyössä, johon useamman vuoden ajan osallistuin, oli tavoitteita mutta ei resursseja. Tämä oli uuvuttavaa, nimettömänä pysyvä lääkäri toteaa.

Kirjoittajan näkemys on, että heikkoon palkkakehityksen ajauduttiin jo kauan sitten. Jos sairaalasta saa suurta palkkaa, se edellyttää myös suurta työtuntimäärää.

– Tyytyväisyys, työmotivaatio ja hyvinvointi vahvistuvat, kun voi hallita työn määrää ja tehdä työtä omia eettisiä arvojaan kunnioittaen. Ja kun työstä saa korvauksen, joka on suhteessa koulutukseen käytettyyn aikaan ja pääomaan, kirjoittaja toteaa.

LUE MYÖS:
HUS:n Lasse Lehtonen: Terveydenhuolto on kriisiytymässä (VU 30.3.2023)
”Terveydenhuolto on aika remontoida” – päivystystyöstä vaaditaan inhimillisempää (VU 19.7.2023)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)