Verkkouutiset

Ambulanssi Töölön tapaturma-aseman edessä Helsingissä. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

HUS:n Lasse Lehtonen IL:lle: Terveydenhuolto on kriisiytymässä

Diagnostiikkajohtajan mukaan rahoitusta pitäisi siirtää sosiaaliturvasta terveydenhuoltoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen sanoo, että suomalainen terveydenhuolto on kriisiytymässä.

– Terveydenhuollon järjestelmä on nopeasti kriisiytymässä. Yksi syy tähän on henkilöstöpula, mutta toisaalta meillä on pahoja rakenteellisia ongelmia ja valitettavasti sote-uudistus ei niitä korjaa, Lehtonen sanoo Iltalehden haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lasse Lehtosen mukaan sosiaaliturvan rahankäyttö on ”vinoutunut”. Hän haluaisi siirtää rahoitusta sosiaaliturvasta terveydenhuoltoon.

– Asumistuesta voidaan leikata ja työttömyysturvaa voidaan porrastaa, koska tällä hetkellä työllisyystilanne on sellainen, että töitä löytyy paljon helpommin kuin aikaisemmin, Lehtonen sanoo.

Lehtonen on kokoomuksen ehdokkaana eduskuntavaaleissa. Hänen mukaansa sosiaali- ja terveydenhuollossa pitäisi hyödyntää myös yksityistä sektoria hoitojonojen purkamisessa.

– Minä uskon, että jos luovutaan ideologisesta ajattelusta siitä, että kaikki asiat täytyy järjestää viranomaisen toimesta, niin päästään eurooppalaiseen tehokkaaseen systeemiin, jossa lääkärille pääsee nopeasti.

– Sen takia itse kannatan hyvin vahvasti Kela-korvausten palauttamista. Sillä tavalla saadaan enemmän potilaita hoidettavaksi, Lehtonen sanoo.

LUE MYÖS:
“Hallitus on alirahoittanut soten” – lastensairaalan toiminta olisi voitu turvata 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)