Verkkouutiset

Siltaa suojaavia proomuja. / Telegram

Krimin siltaa yritetään suojata katastrofilta, video näyttää

Venäjä varautuu erityisesti meridroonien aiheuttamaan uhkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän johto vaikuttaa olevan yhä huolestuneempi miehitetyn Krimin niemimaan ja Venäjän mantereen yhdistävän, miljardeja euroja maksaneen Kertshinsalmen sillan turvallisuudesta.

Silta vaurioitui lokakuussa 2022 tehdyssä rekkapommi-iskussa, mutta liikenne saatiin jälleen palautettua tavanomaiselle tasolle seuraavan vuoden keväällä.

Ukrainalle viime aikoina toimitetut ATACMS-ohjukset ja yhä vaarallisemmiksi käyneet meridroonit ovat lisänneet siltaan kohdistuvaa uhkaa. Sosiaalisessa mediassa on jaettu sillalta kuvattua videota, jossa näkyy ympäröivälle merialueelle levitettyjä verkkoja.

Kellukkeista roikkuvien verkkojen tarkoitus on pysäyttää räjähteillä lastatut miehittämättömät pinta-alukset ja sukellusveneet.

Sillan lähelle on tuotu esteeksi myös suuri määrä proomuja. Osa niistä vaurioitui loppukeväästä Mustallemerelle iskeneessä myrskyssä.

Kertsinsalmen sillan suojaustyöt aloitettiin sen pohjoispuolelta, mutta työtä on hiljattain laajennettu myös toiselle puolelle. Venäjän laivaston kerrotaan lisäksi siirtäneen Asovanmerelle useita maihinnousualuksia ja muita kuljetuslaivoja, joita voitaisiin käyttää Krimille sijoitettujen joukkojen huoltoon sillan vaurioituessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)