Verkkouutiset

Vedenjakelua kiovalaispuistossa 24. marraskuuta 2022. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / GENYA SAVILOV

Vedenjakelu palautettu Kiovassa, sähköä vain joka kolmannella

Suurin osa kaupungista kärsii yhä Venäjän keskiviikkoisista ohjusiskuista.

Kiovan kaupunginjohtaja Vitali Klytško kertoo viestipalvelu Telegramissa, että vedenjakelu on saatu Ukrainan pääkaupungissa palautettua. Aiemmin Klytško kertoi, että vedenjakelu oli palautettu Kiovan itärannalla, mistä Verkkouutiset kertoi tässä.

Eilen 23. marraskuuta Venäjän tekemät ohjusiskut Kiovan siviilikohteisiin katkaisivat Ukrainan pääkaupungista sähköt ja vedenjakelun. Lisäksi eräs ohjuksista osui kerrostaloon surmaten kolme ihmistä, mukaan lukien 17-vuotiaan tytön, ja haavoittaen 11 ihmistä.

– Vedenjakelu on palautettu kaikissa pääkaupungin kaupunginosissa, mutta vie vielä jonkin aikaa ennen kuin vedenjakelu saadaan toimimaan täydellä tehollaan, Klytško kirjoittaa.

Klytškon mukaan ”vedenpaine saattaa kuitenkin olla edelleen heikko”.

– Erityisesti niillä Kiovan asukkailla, jotka asuvat kerrostalojen yläkerroksissa. [Kiovan vesilaitoksen] Kyivvodokanalin asiantuntijat tekevät kaikkensa, että tilanne saataisiin vakautettua mahdollisimman pian.

France24:n tietojen mukaan Kiovasta yli 2/3 oli torstaina illan tullen vielä ilman sähköjä. Puoli kolmen aikaan torstaipäivänä englanninkielinen kiovalaisjulkaisu Kyiv Independent julkaisi kuvan kynttilänvalossa toimivasta toimituksestaan ja kertoi suurimman osan kaupungista olevan edelleen ilman sähköjä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)