Verkkouutiset

Asiakkaita terassilla Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kansanedustaja muistuttaa: Suomessa hyvin pienet tuloerot

Hyvätuloiset rahoittavat Pia Kauman mukaan suuren osan hyvinvointiyhteiskunnasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomessa on kansanedustaja Pia Kauman (kok.) mukaan turha puhua isoista tuloeroista.

– On syytä muistaa, että meillä Suomessa on kuitenkin hyvin pienet tuloerot maailman mittakaavassa, Syynä eritoten hyvin korkea tuloverotus, Kauma kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän on jakanut Helsingin Sanomien jutun, jossa Kalifornian Berkeleyn yliopiston taloustieteen professori Emmanuel Saez sanoo tuloerojen kasvavan historiallisen nopeasti. Haastattelussa Saez puhuu varsinkin Yhdysvalloista.

Kauman mukaan Suomessa ei tätä huolta ole.

– Tuloerojen sijaan olisin huolissani, että korkeasti koulutetut ja ammattilaiset hakeutuvat alemman verotuksen maihin, hän toteaa.

Suomessa eroja tasaa verotus.

– Pitää myös muistaa, että meillä yli 50 000 euroa vuodessa tienaavia on noin 18 prosenttia tulonsaajista, ja he maksavat noin 59 prosenttia tuloveroista. Ja tähän päälle välilliset verot, joita he palvelujen ja tuotteiden ostoilla kerryttävät valtion kassaan, Kauma kirjoittaa.

Verotusta hän ei enää kiristäisi.

– Suomea on kehitettävä siten, että täällä kannattaa perustaa yrityksiä ja investoida, luoda työpaikkoja ja hyvinvointia. Kateuden ja himoverotuksen ilmapiiristä on päästävä eroon. Täysin perusteettomat vasemmiston väitteet, etteivät hyvätuloiset maksaisi veroja, on kuopattava, Kauma toteaa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)