Verkkouutiset

Valtiovarainministeriön virkamieslausunnon mukaan julkista taloutta on tarpeen vahvistaa vähintään yhdeksällä miljardilla eurolla kahden seuraavan vaalikauden aikana tulevien sukupolvien hyvinvoinnin turvaamiseksi. PIXABAY

Kansanedustaja keskustalle: Kaiken kuittasitte, nyt maksatte siitä kovaa hintaa

Sinuhe Wallinheimon mukaan työ julkisen talouden vahvistamiseksi olisi pitänyt aloittaa jo tällä vaalikaudella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo huomauttaa, että valtiovarainministeripuolueena keskusta olisi voinut aloittaa työn julkisen talouden vahvistamiseksi jo tällä vaalikaudella.

Valtiovarainministeriön eilen julkaiseman virkamieslausunnon mukaan julkista taloutta on tarpeen vahvistaa vähintään yhdeksällä miljardilla eurolla kahden seuraavan vaalikauden aikana tulevien sukupolvien hyvinvoinnin turvaamiseksi. Kuuden miljardin euron vahvistaminen tulevalla vaalikaudella ja kolmen miljardin euron vahvistaminen sitä seuraavalla vaalikaudella tasapainottaisi julkisen talouden, pysäyttäisi velkasuhteen nousun ja myös kuroisi lähes umpeen pitkän aikavälin kestävyysvajeen.

– Kun olisitte jo aloittanut edes vähän tätä työtä tällä kaudella, niin seuraava hallitus ei olisi joutunut näin järjettömän haasteen eteen. Mutta ei sitten millään. Kaiken kuittasitte valtionvarainministeripuolueena. Nyt siitä sitten maksatte siitä valitettavan kovaa hintaa, Wallinheimo tviittaa.

”Kovalla hinnalla” Wallinheimo viittaa keskustan historiallisen alhaiseen kannatukseen. Ylen tuoreimman puoluekannatusmittauksen mukaan keskustan kannatus on vajonnut yhdeksään prosenttiin, mikä on puolueen kaikkien aikojen heikoin kannatusmittaus.

Hänen tviittinsä on vastaus keskustan kansanedustajan Joonas Köntän tviittiin, jossa hän kommentoi valtiovarainministeriön (VM) virkamieslausuntoa julkisen talouden vahvistamisesta.

– Mielestäni VM puheenvuorot ja materiaali on hyvä pohja tulevaisuuden Suomen taloustoimille. Ei sellaisenaan ja pelkästään, mutta askellus ja mittaluokka. Puolustus- ja turvallisuusmenoista en missään olosuhteissa tinkisi, Könttä tviittaa.

LUE MYÖS:
”Vielä jotkut väittävät, että menoleikkauksia ei tarvita”
Ylen gallupissa kokoomus selkeä ykkönen, keskusta pudonnut yhdeksään prosenttiin
Annika Saarikko keskustan kannatusluvuista: Raadollista

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)