Henkilö ruokaostoksilla. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

IS: Monien suosikkiruoka voi nostaa muistisairauden riskiä

Tutkimuksen koehenkilöitä seurattiin yli 40 vuoden ajan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Paljon punaista lihaa ja etenkin pitkälle prosessoituja lihatuotteita syövät sairastuvat muistisairauksiin muita todennäköisemmin, kertoo Ilta-Sanomat.

Tieto perustuu tuoreeseen tutkimukseen, jossa seurattiin yli 130 000 keskimäärin 49-vuotiasta yhdysvaltalaista yli 40 vuoden ajan. Tuona aikana riski sairastua muistisairauteen havaittiin suuremmaksi varsinkin pitkälle prosessoituja lihatuotteita käyttävillä.

Tulosten perusteella esimerkiksi kaksi pekonisiivua tai yhden hotdogin päivittäin syövät sairastuivat dementiaan 13 prosenttia todennäköisemmin kuin lihaa harvoin käyttävät.

Muisti ja muut kognitiiviset mielentoiminnot myös heikentyivät nopeammin ja osallistujat itse kokivat muutoksia todennäköisemmin, jos he söivät paljon lihatuotteita.

Tutkijat arvioivat, että korvaamalla osan punaisesta lihasta kalalla tai kasvikunnan proteiineilla osallistujien sairastumisriskit olisivat pienentyneet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)