Verkkouutiset

Hylätty tankki Ukrainan Yampilissa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / YASUYOSHI CHIBA

Hyökkääjän kerrotaan menettäneen yli 1000 sotilasta päivän aikana

Ukrainan asevoimat on raportoinut viime aikoina valtavia venäläistappioita.

Ukrainan pääesikunta tiedottaa peräti 1030 venäläisen sotilaan kaatuneen Ukrainassa viimeisen vuorokauden aikana. Luku on poikkeuksellisen suuri. Ukrainalaiset kertovat lisäksi tuhonneensa 14 Venäjän panssarivaunua ja 28 panssariajoneuvoa.

Muun muassa Bahmutin rajut taistelut ovat nielleet kovasti miehiä ja kalustoa viime aikoina. Siellä myös Ukraina on menettänyt valtavasti joukkoja. Monet asiantuntijat ovat arvioineet, että Ukraina saattaa pian luopua alueesta ja vetäytyä.

Ukrainalaiset ovat raportoineet viime aikoina järjestään useiden satojen venäläisten päivittäisi tappioita. Kovien menetysten on arvioitu kertovan Venäjän sodanjohdon taktiikoista. Esimerkiksi Bahmutin alueella venäläisten on kuvattu soveltavan suoranaisiksi ihmisaalloiksi kuvattua taistelutapaa, jossa valtavat määrät jalkaväkeä lähetetään avoimessa maastossa ja kehnoilla tulivalmisteluilla suoraan päin Ukrainan raskaita aseita.

Ukrainan pääesikunnan mukaan venäläisiä on kaatunut sodassa nyt noin 130 000. Amerikkalaisviranomaiset ovat taas arvioineet. että Venäjän tappiot ovat haavoittuneet mukaan lukien 200 000 miehen luokkaa.

LUE MYÖS:
30 ukrainalaista kohtasi 200 Wagner-taistelijaa 10 tunnin helvetissä – sotilas vertaa zombielokuvaan
Lääkintämies Ukrainan tappioista: Tilanne on erittäin huono
Ihmisaalto-taktiikan synkkä lopputulos: Yli 800 venäläistä kaatui päivässä

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS