Verkkouutiset

Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö, kontra-amiraali Markku Hassinen hallituksen tiedotustilaisuudessa rajaturvallisuutta koskevasta lainsäädännöstä Helsingissä 21. toukokuuta 2024., LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Hallituksen poikkeuslaille ehdoton tarve – ”riskitaso on hyvin korkea”

Rajavartiolaitoksen apulaispäällikön mukaan esityksessä on huomioitu rajavartijoiden huolia haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten tunnistamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö Markku Hassinen katsoo, että hallituksen poikkeuslaille välineellistetyn maahantulon torjumiseksi on ”aivan ehdoton tarve”. Rajavartiolaitos on ollut mukana valmistelemassa tänään julkistettua hallituksen esitystä, jota on muokattu lausuntopalautteen pohjalta.

– Riskitaso on hyvin korkea eli me arvioimme, että tälle on aivan ehdoton tarve, koska tilanne saattaa muuttua senkaltaiseksi, että joudumme tuottamaan senkaltaisen tilannekuvan valtioneuvostolle, joka edellyttää tämän lain toimeenpanemista, Hassinen kuvasi hallituksen tiedotustilaisuudessa tiistaiaamuna Helsingissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lakiluonnosta on ollut haastava sovittaa yhteen kansallisen turvallisuuden ja kansainvälisten sopimusten ja velvoitteiden kanssa. Hassisen mukaan esitystä on täydennetty ja muokattu lausuntopalautteen perusteella paljonkin:

– Siinä on otettu huomioon muun muassa niitä huolia ja seikkoja, jotka liittyvät Rajavartiolaitoksen virkamiesten omaan asemaan ja heidän kykyynsä tehdä tarvittaessa näitä päätöksiä.

Lakiesityksessä on täsmennetty rajavartijoiden keinoja ja mahdollisuuksia tunnistaa erityisen haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä rajalla. Tällaisten ihmisten hakemus otettaisiin poikkeuksellisesti vastaan, vaikka rajoitusten voimassa ollessa välineellistetty maahantulo muuten estettäisiin.

Hassinen huomauttaa, että haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten tunnistaminen rajanylityspaikoilla on jo tälläkin hetkellä ”sitä työtä, jota me joka päivä teemme rajanylityspaikoilla”.

– Velvollisuutemme on tunnistaa ihmisiä, jotka ovat esimerkiksi esimerkiksi haavoittuvassa asemassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)