Verkkouutiset

Sotilas tähtää kohdetta RPG-22-singolla. / Ukr_SOF / Telegram

Erikoisjoukot väijyttivät hyökkääjän kolonnan metsässä

Venäjän joukkojen kerrotaan menettäneen useita Tigr-ajoneuvoja Donetskin alueella.

Itä-Ukrainan Donetskin alueella on käyty viime päivinä kiivaita taisteluita erityisesti Lymanin ja Bahmutin alueella.

Pohjoisempana Ukraina on jatkanut vastahyökkäystään ja yrittänyt murtautua rintamalinjan läpi venäläisjoukkojen selustaan. Bahmutin luona Ukraina on ollut puolustuskannalla, sillä Wagner-ryhmän palkkasotilaat ovat yrittäneet edetä alueella kovia tappioita aiheuttaneilla rynnäköillä jo viikkokausien ajan.

Ukrainan erikoisjoukot (SSO) ovat myös toimineet aktiivisesti alueella. SSO on julkaissut videon, jonka sanotaan näyttävän onnistuneen väijytyksen Donetskissa sijaitsevassa metsässä. Sotilaat tuhosivat RPG-22-singoilla ja muilla aseilla kolme Venäjän Tigr-miehistönkuljetusajoneuvoa ja yhden panssariajoneuvon.

Erikoisjoukkojen ryhmä etenee videolla metsän halki ja avaa tulen kaeumpana olevia ajoneuvoja vastaan. Venäjän sotilaat ilmeisesti yllätetään, sillä ukrainalaisia kohtaan ei tuliteta. Sinkohyökkäyksen jälkeen ukrainalaiset palaavat nopeasti takaisin metsän halki.

Videon saatetekstissä todetaan, että ”luvattomat kävelyt Ukrainan metsissä päättyvät aina huonosti miehittäjän kannalta”.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)