Verkkouutiset

Kalasataman maisemaa Helsingissä toukokuussa 2023. LEHTIKUVA / EEVA-MARIA BROTHERUS

Ekonomistilta yllättävä vinkki asuntosijoittajalle – yksi seikka kertoo alueen vetovoimasta

Nuoret, koulutetut naiset luovat positiivisen kehityksen kierteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mitä trendiä sijoitusasuntoa etsivän kannattaisi nyt seurata? Mikäli haluaa kohteelleen arvonnousua pitkällä tähtäimellä, kannattaa huomiota kiinnittää erityisesti yhteen asiaan: muuttavatko alueelle nuoret, korkeakoulutetut naiset, sillä he tuovat mukanaan positiivisen kierteen. Näin sanoo Suomen Yrittäjien johtaja ja pääekonomisti Juhana Brotherus.

– He ovat ostovoimakykyisiä ja sellainen ryhmä, josta näkee mihin trendit ja mieltymykset laajemminkin ovat kehittymässä, Brotherus toteaa Verkkouutisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Alun perin hän kertoi vinkkinsä Vuokranantajien Markkinakompassiohjelmassa viime viikolla. Nuoret, korkeasti koulutetut naiset ovat Brotheruksen mukaan edelläkävijöitä, jotka vetävät puoleensa muita ihmisiä kahdella tavalla – jossain vaiheessa miehet seuraavat perässä ja lapsia syntyy.

Naiset käyttävät myös palveluita, joka tuo lisää yrityksiä seudulle ja lisää sitä kautta elinvoimaa.

– Toki se, kannattaako sijoittajan ostaa tällaiselta alueelta asunto riippuu siitäkin, onko asia huomioitu jo hinnoissa, vähän samaan tapaan kuin metro lisää alueen vetovoimaa ja nostaa asuntojen hintatasoa jo rakennusvaiheessa, Brotherus vertaa.

Brotheruksen mukaan kokenut asuntosijoittaja saattaa aavistaa trendialueen jo näppituntumalta, mutta tilastotietoa asiasta esimerkiksi Helsingin, Espoon ja Vantaan osalta löytyy Helsingin kaupungin ylläpitämältä aluesarjat-sivustolta.

– Siellä voi tutkia koulutustasoa alueittain ja sukupuolten välillä. Yksi alue, jota itse olen pitänyt kehittyvänä, eli Helsingin Kalasatama, saa tukea tilastoista. Sinne on muuttanut paljon 25-40-vuotiaita ylemmän korkeakoulututkinnon tai jopa tutkijakoulutuksen suorittaneita naisia, ja heidän prosenttiosuutensa on jo korkeammalla kuin vaikka Etelä-Helsingissä.

Nuorten naisten muuttaminen alueelle voi tietää myös lisää kansalaisia ja lisää asuntokysyntää sitä kautta.

– Tietyn iän jälkeen, eli siinä kolmen-neljänkympin jälkeen ihmisten muuttohalu vähenee selvästi. On juurruttu asuinalueelle ja vaihdokset tehdään sen sisällä, eikä enää muuteta muualle, Brotherus toteaa.

LUE MYÖS:
Asuntosijoittajat palanneet markkinoille, pankin mukaan lainoja haetaan selvästi enemmän

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)