Verkkouutiset

Kerrostaloja Kalliossa Helsingissä. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Asuntosijoittajat palanneet markkinoille, pankin mukaan lainoja haetaan selvästi enemmän

OP:sta haettiin sijoitusasuntolainoja yli neljännes enemmän kuin vuotta aiemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asuntosijoittajat näyttävät olevan palaamassa markkinoille. OP Ryhmästä haettiin huhtikuussa lainaa sijoitusasunnon hankkimiseen 27 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

– Korkojen noustua asuntosijoittajat tuntuivat hetkeksi liki poistuneen markkinoilta. Viime vuosi oli erityisen heikko nimenomaan sijoitusasuntolainahakemusten määrässä, ja on ollut ilahduttava huomata merkkejä asuntosijoittajien paluusta markkinoille, OP Ryhmän asuntorahoituksesta vastaava johtaja Hanna Heinonen kertoo tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Erityisen paljon lainahakemuksia on tullut asiakkailta, jotka suunnittelevat ensimmäisen sijoitusasuntonsa hankkimista. Lainahakemuksia ensimmäistä sijoitusasuntoa varten tuli huhtikuussa enemmän kuin kertaakaan vuoden 2022 helmikuun jälkeen.

Ensimmäisen sijoitusasunnon ostamiseen tarkoitettujen hakemusten osuus kaikista sijoitusasuntolainahakemuksista on noussut huhtikuussa jopa 71 prosenttiin joulukuun 50 prosentista.

Sijoitusasuntolainahakemusten määrä nousi alkuvuonna hiukan verrattuna viime vuoteen, mutta huhtikuussa hakemuksia tuli jo selkeästi viime vuotta enemmän.

– Asuntosijoittajat seuraavat markkinoita tarkasti, ja tehdylle sijoitukselle halutaan myös tuottoa. Korkojen nopea nousu sai monet miettimään muita sijoituskohteita, mutta nyt kun markkinat ennakoivat korkojen laskua, nähdään asuntosijoittamisessakin taas potentiaalia. Asuntojen hintojen pitkään jatkunut lasku houkuttaa varmasti omalta osaltaan asuntosijoittajia takaisin markkinoille, Heinonen sanoo.

Koronakeväänä 2020 sijoitusasuntolainahakemuksia tuli huomattavan vähän, mutta nollakorkovuoden 2021 huhtikuussa asuntosijoittajilta tuli selkeästi enemmän lainahakemuksia kuin nyt. Viime vuoden huhtikuussa sijoitusasuntolainahakemuksia tuli OP Ryhmään vielä koronakevättäkin vähemmän.

Tänä keväänä Suomen suurimmissa kaupungeissa sijoitusasuntolainahakemusten määrä on noussut eniten Jyväskylässä, Rovaniemellä, Lahdessa, Oulussa ja Porissa, joissa hakemuksia on tullut tammi-huhtikuussa kymmeniä prosentteja viime vuotta enemmän.

Kaikkia asuntoluottohakemuksia tuli OP Ryhmään huhtikuussa lähes 10 prosenttia viime vuotta enemmän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)