Verkkouutiset

M1A1 Abrams kuvattuna väitetysti Itä-Ukrainassa. Kuvakaappaus / X.

Näin USA:n Abramsit pärjäävät rintamalla Venäjän panssareita vastaan – tämä ratkaisee

Abramsien ero hyökkääjän vastinpariin on evp-everstin mukaan pian selvä kaikille.

Ukrainan Yhdysvalloilta saamat Abrams-taistelupanssarivaunut ovat viimein tositoimissa rintamalla. Nyt voidaan arvioida, miten ne pärjäävät, kirjoittaa eversti evp. Hamish de Bretton-Gordon The Telegraph-lehdessä.

Britannian kuninkaallisen panssarirykmentin entinen komentaja kuvailee panssarivaunua Ukrainan armeijalle ”täydelliseksi”, koska se on saksalaisten Leopardien tapaan erittäin hyvin suojattu ja iskukykyinen.

Abramsin 120 millin tykki voi tuhota hyökkääjän panssarivaunun noin kolmen kilometrin säteeltä, kun Venäjän oma aseistus riittää noin 1,5 kilometrin päähän. Lisäksi Abramseissa on 50 kaliiperin raskas konekivääri, joka on tehokas lennokkeja ja jalkaväkeä vastaan.

Ratkaisevin tekijä de Bretton-Gordonin mukaan on kuitenkin helppokäyttöisyys.

– En ole ollut Abramsissa noin 15 vuoteen, mutta olen aika varma siitä, että voisin hypätä sellaiseen huomenna ja taistella tehokkaasti.

– Sillä, että sotilas saa kaiken hyödyn irti uudesta kalustosta heti alusta saakka, on valtava merkitys, de Bretton-Gordon jatkaa.

Vaikka Abramseja on kritisoitu ”logistiikan painajaiseksi”, jotka tarvitsevat paljon huoltoa, ei kukaan asioista oikeasti tietävä de Bretton-Gordonin mukaan tätä näkemystä allekirjoita.

– Se on pirun vaikea venäläisten pysäyttää ja helposti korjattavissa, mikäli osuma tulisikin. Lisäksi miehistön selviytymisen todennäköisyys on selvästi parempi kuin venäläisissä vastinpareissa.

De Bretton-Gordon arvelee, että Bradley-rynnäkköpanssarivaunut tullaan Ukrainassa yhdistämään käyttöön Abramsien kanssa, kuten Yhdysvaltain armeijassakin tehdään.

– Vielä jos Kiova saisi hävittäjiä tarjoamaan ilmatukea, voisi viimeiset 20 kuukautta odotettu kunnon rykäisy vihdoin tapahtua, hän jatkaa.

Yhdysvalloilla ja Nato-mailla on de Bretton-Gordonin mukaan tuhansia Abramseja varastossa pölyttymässä, joten lisääkin voisi Ukrainalle antaa aikaisemmin luvattujen 31:n lisäksi.

Hän muistuttaa, että Ukrainassa soditaan nyt ankarissa talviolosuhteissa ja heikosti johdettujen venäläisjoukkojen moraali lienee aallonpohjassa Avdijivkan suurten tappioiden jälkeen. Heille voi olla kova työ ylipäätään selviytyä rintamalla, taistelemisesta puhumattakaan.

– Nyt on aika antaa Ukrainalle kaikki mitä se tarvitsee, jotta se voi hyödyntää etulyöntiasemansa ja saada Venäjän armeijan polvilleen, de Bretton-Gordon kiteyttää.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)