Verkkouutiset

M1A1 Abrams -panssarivaunu Ukrainassa. / Osinttechnical / X

USA:n Abramsit tulivat rintamalle, kuva paljasti tiedon

Ukrainalle toimitettuja M-1A1SA-mallin vaunuja on varastoituna Yhdysvalloissa yli 600 kappaletta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

M1 Abrams -taistelupanssarivaunujen ensimmäisen erän kerrottiin saapuneen Ukrainaan syyskuun lopulla eli kuukausia ennakkoarvioita aiemmin.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto lupasi lähettää yhteensä 31 Abramsia Ukrainan tueksi. Ukrainalaissotilaiden 12 viikkoa kestänyt koulutus Abrams-panssarivaunuille aloitettiin loppukeväästä Yhdysvaltain tukikohdissa Saksassa.

Saksalaisvalmisteiset Leopardit ja Britannian Challenger 2 -tankit ovat jo osallistuneet taisteluihin Ukrainan eteläosissa. Bradley-rynnäkköpanssarivaunuja on käytetty viime viikkoina aktiivisesti Donetskin alueella.

Alkuviikosta julkaistiin tiettävästi ensimmäinen kuva rintamalla toimivasta Abrams-tankista. Kuvassa näkyi neljä miehistön jäsentä ja vihreään maastoväritykseen maalattu vaunu.

Asiantuntijat uskovat Ukrainan pitävän arvokkaita Abrams-vaunuja toistaiseksi pääosin reservissä sääolosuhteiden kohentumiseen asti, Telegraph-lehti kertoo.

Kuvien perusteella kyseessä olisi M-1A1SA-malli, joita Yhdysvalloilla on varastossa arviolta 650 kappaletta. Uudempiin malleihin verrattuna M-1A1:ssä on kahden sijasta vain yksi lämpökamera.

Kyseessä on kuitenkin yksi maailman vahvimmin panssaroiduista tankeista, ja sen 120 millimetrin tykki pystyy tuhoamaan kohteita kilometrien päästä laadukkaan optiikan ja tulenohjausjärjestelmän avulla. Turbiinimoottorissa voidaan käyttää useita eri polttoainetyyppejä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)