Verkkouutiset

Kansan mielestä hallitus ja oppositio onnistuneet liki yhtä huonosti

Vain joka viides suomalainen ajattelee maan hallituksen onnistuneen tehtävissään vähintään melko hyvin. Oppositionkaan ei kannata hurrata.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useampi kuin kaksi kolmesta (69 %) on asiasta päinvastaista mieltä ja arvioi hallituksen toimineen vähintään melko huonosti, ilmenee TNS Gallupin Puoluebarometristä.

Oppositio on kansalaisten mielestä selvinnyt vain hieman paremmin kuin hallitus. Joka neljäs (26 %) pitää sen suoriutumista tehtävässään vaihtoehtojen esittämisessä hallituksen politiikalle melko hyvänä. Silti suomalaisten enemmistön (56 %) mielestä oppositio on toiminut melko huonosti tai huonosti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Istuva hallitus on saanut koko tutkimusajanjakson kuluessa (ensimmäinen tutkimus tehtiin keväällä 1991) nykyiselle hallitukselle annettuja huonompia arvosanoja ainoastaan vuosina 1992 ja 1993.

Ikääntyneet, pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla asuvat sekä akateemisesti koulutetut ovat hallitukseen keskimääräistä tyytyväisempiä.

Hallitus saa kuitenkin tunnustusta kokoomuslaisilta. Kokoomuslaisten selkeä enemmistö (63 %) antaa sille hyvän arvosanan. SDP:n kannattajista löytää enemmän hallitukseen tyytymättömiä (60 %) kuin tyytyväisiä (37 %).

Ei liene yllätys, että kielteisin käsitys hallituksesta on oppositiopuolueiden kannattajilla. Valtaosa perussuomalaisista (95 %) ja keskustalaisista (76 %) arvioi hallituksen selvinneen taipaleestaan huonosti.

Keskustalaiset antavat eniten tunnustusta oppositiolle. Tosin useampi kuin kaksi perussuomalaista viidestä (42 %) ja keskustalaisistakin runsas kolmasosa (35 %) suhtautuu kriittisesti opposition kykyyn esittää vaihtoehtoja hallituksen politiikalle.

Joka toinen (50 %) perussuomalainen kuitenkin kiittelee opposition toimintaa. Keskustan kannattajista saman tekee 59 prosenttia.

Tutkimuksen toteutti TNS Gallup Oy 26.9.-2.10. välisenä aikana Gallup Kanavalla. Otos (1003 haastateltua) edustaa maamme 15-74 vuotta täyttänyttä väestöä. Tutkimustulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)