Verkkouutiset

Tupakointi lisää keskenmenon riskiä selvästi

Raskauden aikana tupakoivat naiset vaarantavat raskautensa ja lapsensa monella tapaa. Tupakoivat äidit saavat esimerkiksi keskenmenoja noin kolmanneksen enemmän, tuore tutkimuskatsaus osoittaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Katsauksessa yhdistettiin 98 tutkimuksen aineistot, ja niiden perusteella tupakointi suurentaa keskenmenon riskiä noin viidenneksellä verrattuna savuttomaan raskauteen. Tutkimuksissa, joissa raskauden aikainen tupakointi todettiin varmasti, tupakointiin liittyi noin kolmanneksen suurempi keskenmenon vaara kuin savuttomilla äideillä havaittiin.

Keskenmenon riski suureni yhden prosenttiyksikön jokaista päivittäistä raskauden aikana poltettua tupakkaa kohden. Passiivinen tupakointi ei tässä tutkimuksessa suurentanut keskenmenon vaaraa.

Noin 15 prosenttia suomalaisnaisista tupakoi raskauden aikana, vaikka tupakan haitat sikiölle tunnetaan hyvin. Nikotiini kulkee vapaasti istukan kautta sikiöön, mikä voi aiheuttaa mm. keskosuutta ja myöhempiä kehitysongelmia.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä ja sen tuloksista Suomessa kertoo Uutispalvelu Duodecim.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)